1.5 C
De Bilt

Gemeente Olst-Wijhe wil meewerken aan woningbouw op bedrijventerrein in Wesepe

Het college van gemeente Olst-Wijhe heeft besloten om onder voorwaarden mee te willen werken aan het veranderen van het zogenaamde Meko-bedrijventerrein aan de Raalterweg 48-50 in Wesepe in een woonbuurt. Een particuliere initiatiefnemer heeft het terrein van de oude melkfabriek gekocht en wil hier woningen bouwen. Het college stelt als voorwaarde dat vóór de start van de nieuwbouwwerkzaamheden alle huidige bebouwing gesloopt is. Voor het ontwikkelen van de locatie is wijziging van het bestemmingsplan of omgevingsplan nodig.

Eerste schets ingediend bij gemeente Olst-Wijhe

De initiatiefnemer heeft bij de gemeente Olst-Wijhe een eerste schets voor de woningbouwplannen ingediend. De plannen met de naam IJsseldal  passen bij de bestuurlijke focus op wonen, maar de gemeente stelt wel aanvullende voorwaarden.  De initiatiefnemer moet onder andere vóór de start van de nieuwbouwwerkzaamheden de huidige bebouwing slopen en met het waterschap en de provincie kijken naar het juiste woningbouwprogramma. Hierbij zijn aantallen woningen, prijscategorieën en momenten van oplevering belangrijke onderwerpen. Maar ook hoe de wijk aangesloten moet worden op het stroomnet, de riolering en op de doorgaande weg.

Op dit moment verhuurt de initiatiefnemer het terrein aan een aantal kleine bedrijven. De initiatiefnemer heeft een ontwikkelaar gevraagd om bij het maken van de bouwplannen te helpen. De komende tijd gaan de gemeente, initiatiefnemer en de ontwikkelaar met elkaar in gesprek om de randvoorwaarden te bepalen en overeenkomsten te sluiten die nodig zijn voor woningbouw op deze locatie. De start van sloopwerkzaamheden wordt in de tweede helft van 2024 verwacht. 

Focus op wonen 

Vanwege het tekort aan woningen, ligt de focus van de gemeente op woningbouw. Onder de noemer ‘Olst-Wijhe, toekomstbestendige, eigenzinnige regionale woongemeente aan de IJssel’ wil de gemeente tot 2030 groeien met 1.000 tot 1.200 woningen. Het initiatief voor het bedrijventerrein in Wesepe draagt hieraan bij.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio