14.7 C
De Bilt

Olster Soepcafé week voor Pasen

Olst – Help om voedselverspilling tegen te gaan. Kom eten bij het Olster Soepcafé op zaterdag 23 maart. Vanaf 17.45 is iedereen welkom in de Goede Buren, Hendrik Droststraat 22-A.

Vanwege Pasen is het Olster Soepcafé dit keer niet op de laatste zaterdag van de maand maar een week eerder. De vrijwilligers van het Soepcafé halen bij de PLUS voedsel op dat over de datum is. Ze maken er een heerlijke maaltijd van. Vaak is er zoveel groente over dat er na het Soepcafé nog emmertjes soep mee naar huis kunnen (zie foto). Maar het kan ook gebeuren dat er niet genoeg zuivel is voor een toetje of te weinig brood voor bij de soep. Dat hoort erbij. Het belangrijkste doel is: voorkomen van voedselverspilling!

Kringlogoprijs

Leuk om te vermelden is dat de Stichting Goede Buren Olst onlangs de Kringlogoprijs heeft gekregen voor het meest circulaire burgerinitiatief van 2024 in Overijssel! De ruimte waar ook het Soepcafé is, wordt namelijk gebruikt voor verschillende duurzame initiatieven, waaronder een tweedehands kledingwinkel en speelgoedzaak, een Repaircafé en nog veel meer. Dat gebeurt op een heel creatieve manier.

Alles in de ruimte staat op wielen. Voor het Soepcafé bouwen de vrijwilligers de ruimte in een handomdraai om tot een gezellig eetcafé. Het slim combineren van al die initiatieven gaf volgens de jury de doorslag voor het toekennen van de prijs. Tijdens het soepeten kun je de wisseltrofee bewonderen.

Olster Soepcafé

Neem familie en vrienden mee en kom gezellig samen eten. De deuren van het Olster Soepcafé zijn vanaf 17.45 uur open. Om 18.00 uur  wordt het eten geserveerd. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten o.a. de huur van de ruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio