10.8 C
De Bilt

Pilot wegversmallingen in buitengebied van de gemeente Raalte

Raalte – Op 60-km wegen in het buitengebied wordt regelmatig te hard gereden. Dat gebeurt met name op rechte en brede wegen. Dit leidt tot gevaarlijke situaties. De gemeente Raalte legt daarom als pilot op vier locaties wegversmallingen aan. Zo wordt het verkeer gedwongen om langzamer te rijden.

Buitengebied

Wethouder Ben Nijboer: “We krijgen vaak meldingen dat er te hard wordt gereden in het buitengebied. Om de snelheid hier te verlagen en daarmee de verkeersveiligheid te verbeteren, leggen we in deze pilot op vier locaties wegversmallingen aan. Deze passen we in verschillende vormen toe, om zo te achterhalen wat het beste werkt. Als het een succes blijkt, leggen we het op meerdere locaties in het buitengebied aan.”

De wegversmallingen worden deze week geplaatst op de Portlanderdijk en Raarhoeksweg in Raalte, Blikweg (ter hoogte van de Luttenbergerweg) in Luttenberg en Haarweg in Heino. Er is contact geweest met iedereen die een melding rondom deze locaties heeft gedaan.

Verkeersagenda

De pilot is onderdeel van de verkeersagenda. In de verkeersagenda staat beschreven wat we op het gebied van verkeer en verkeersveiligheid doen. Ga voor meer informatie naar www.raalte.nl/verkeersagenda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio