22.1 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Quilts van Lies Bos – Varkevisser op nieuwe expositie in hal van Huis voor Cultuur en Bestuur

Van dinsdag 28 juni tot en met zondag 31 juli is de ‘Quilt’ expositie van Lies Bos – Varkevisser tijdens openingstijden te zien in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Hellendoorn. De expositie is gratis te bezoeken.

Lies Bos

Lies is sinds 1993 een ‘quilter’. Ze heeft inmiddels ruim honderd quilts gemaakt. Twintig hiervan zijn geëxposeerd. Bijna alle quilts zijn een eigen ontwerp. Een heel enkele keer laat Lies zich verleiden naar een bestaand patroon, maar dan zijn het de kleuren waarmee ze varieert. Ze zijn fris van kleur en modern van opzet. Er zitten quilts bij voor over een bed, maar er zijn ook exemplaren bij die bedoeld zijn om aan de muur te hangen. De quilts worden zowel met de hand als de naaimachine gemaakt.

Quilts

Voor de lezers die niet weten wat een quilt is. Een quilt is een doorgestikte deken. Hij wordt gemaakt van drie lagen textiel die op elkaar genaaid worden door middel van quilten. De top (bovenste laag) kan een hele lap stof zijn. het woord quilt is afgeleid van het Latijns ‘culcita’, dat gevulde zak betekent. Via de Franse woorden couette en cuile werd dit later quilt. Oorspronkelijk was een quilt bedoeld als een deken om zich te beschermen tegen koude weersinvloeden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio