6.7 C
De Bilt

Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022, ook in Hellendoorn

Hellendoorn – Het is u vast niet ontgaan, per 1 juli 2022 zijn rookmelders wettelijk verplicht op iedere verdieping in elke woning. ‘Want rookmelders redden levens’, vertelt Stephan Wevers, commandant van Brandweer Twente. ‘Wanneer je tijdig gewaarschuwd wordt, vergroot het de kans dat je je woning veilig kunt ontvluchten’. Als in alle woningen in Nederland deze melders hangen, kunnen we het aantal slachtoffers van woningbranden tot een minimum beperken.

“Kleine moeite die van levensbelang kan zijn”

Burgemeester Jorrit Eijbersen

Burgemeester Jorrit Eijbersen ondersteunt dit: ‘In mijn huidige woning in Bunnik heb ik de melders op de juiste plek geïnstalleerd. En dat ga ik uiteraard in mijn nieuwe huis hier in de gemeente Hellendoorn ook doen. Het is een kleine moeite die van levensbelang kan zijn, dus doen!’

Check, koop en plak rookmelders

Weten hoeveel melders u in huis nodig hebt en waar ze moeten hangen? Check www.rookmelders.nl. Binnen een paar minuten weet u dan precies hoeveel u er nodig hebt met uw thuissituatie. Koop ze online, in een bouwmarkt of elektronicawinkel en plak ze makkelijk en snel op. Zo zorgt u voor uw veiligheid, die van uw dierbaren en bent u klaar voor de nieuwe wet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio