15.6 C
De Bilt

Ruimte voor toekomstplannen Oegema Transport

Ommen – Wethouder Douwe Prinsse en directeur Sibbele Oegema van Oegema Transport ondertekenden vrijdag 16 maart de koopovereenkomst voor 1 hectare grond op bedrijventerrein De Rollepaal in Dedemsvaart. Met de aankoop van deze grond en de aankoop van 4,6 hectare in 2017 heeft Oegema Transport voldoende ruimte om in de nabije en wat verdere toekomst te groeien.

Economie

Dat de economie aantrekt, merkt de gemeente Hardenberg aan de verkoop van gronden. Het afgelopen jaar werd 14 hectare bedrijfsgrond verkocht in de gemeente. Vooral in de kernen Dedemsvaart en Hardenberg. De verkoop van de grond aan Oegema Transport is het laatste stuk van de gemeentelijke grond van De Rollepaal.

Oegema Transport

Familiebedrijf Oegema Transport wordt inmiddels door de 4e generatie Oegema’s geleid. Het bedrijf is de afgelopen decennia flink gegroeid. Van 5 medewerkers in 1988 naar 500 in 2018. “De komende jaren verwachten we nog verder te groeien”, vertelt directeur Sibbele Oegema. “De transport- en opslagmarkt is volop in ontwikkeling. Het afgelopen jaar hebben we een nieuw warehouse van 5.000 m2 en een tankstation gebouwd. Met de nu aangekochte grond kunnen we in 2018 nog een warehouse van 8.500 m2 realiseren waar we plek hebben voor 9.000 pallets. De oplevering is gepland in oktober.” Het transportbedrijf is 24 uur per dag 7 dagen in de week bezet.

Toekomstplannen

Het bedrijf bezit in totaal 15 hectare grond en heeft hiermee voldoende ruimte voor plannen in de toekomst. “Wij, maar ook de volgende generatie Oegema’s kan dus ook nog alle kanten op hier in Dedemsvaart”, vertellen Sibbele en Gina Oegema enthousiast. “Het lijkt ons geweldig om straks de 5e generatie Oegema’s aan het roer te zien. Maar zo ver is het nog niet. Wij zijn nog jong en de volgende generatie moet eerst nog studeren.”

 

Dedemsvaart

Het transportbedrijf kiest bewust voor Dedemsvaart. In 1918 is het in Dedemsvaart gestart en er  nu nog steeds gevestigd. In 2019 viert Oegema Transport zijn 100 jarig bestaan. Volgens de eigenaren heeft dat alles te maken met de ruimte, de goede werkmoraal en het goede werkklimaat. Wel is het belangrijk dat de regio goed bereikbaar blijft. De N377 is daarbij zeker een aandachtspunt.

Naast de hoofdvestiging in Dedemsvaart heeft het bedrijf ook vestigingen in Culemborg en Brno Tjechië.

MKB is banenmotor

Wethouder Prinsse geeft aan dat het belangrijk is dat de gemeente, bedrijven de mogelijkheid biedt om zich te vestigen of om uit te breiden. “Het MKB in onze gemeente is een grote banenmotor die van groot belang is voor onze inwoners en de leefbaarheid in de hele gemeente. We zijn dan ook zuinig op deze bedrijven en proberen altijd een oplossing op maat te bieden in goed overleg met de ondernemer. Oegema Transport is bij zo’n bedrijf dat we koesteren. Een belangrijke werkgever in onze regio.” Directeur Oegema beaamt dat de gemeente meedenkt met ondernemers en oplossingen zoekt, zoals zij zelf hebben ervaren bij de hun bouwplannen.

 

Open Bedrijvendag 7 april

Op zaterdag 7 april organiseert de Industriekring Avereest een Open Bedrijvendag Balkbrug-Dedemsvaart. Ook Oegema Transport neemt hieraan deel. Het bedrijf heeft meerdere vacatures voor chauffeurs en hoopt via de bedrijvendag mensen te interesseren voor de vacante functies.  Tijdens de Open Bedrijvendag stellen zo’n 46 ondernemers uit Dedemsvaart en Balkbrug zich voor aan het publiek of houden open huis. De toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio