12.4 C
De Bilt

Slagharen hernoemd Monorail om historie te eren

Slagharen – Slagharen wordt nostalgisch. In de huidige tijd waarin een ieder veel binnen zit en het thuis gezellig maakt is het een mooi moment voor velen om de fotoboeken weer eens van zolder te halen. De bijzondere momenten van vroeger gaan weer veelvuldig over de tafel en worden begeleid door: “weet je nog toen?” De afgelopen maanden heeft Attractie- & Vakantiepark Slagharen ook de oude beelden “van zolder” gehaald. Het rijke archief heeft het team geïnspireerd, met een restyle van de monorail, historische route door de tunnels en Pioneer Express 63 als resultaat.

Generaties

Vele generaties beleefden mooie momenten bij Slagharen en op het moment dat het Park de poort weer opent in het voorjaar van 2021 komen er weer veel nieuwe herinneringen bij. Die glimlach op het gezicht van velen dat is waarom Henk Bemboom tijdens de Pinksteren van 1963 voor het eerst de deuren van het toenmalige Shetland Ponypark Slagharen opende. Inmiddels zijn er vele jaren gepasseerd en is er aan deze filosofie niet zo heel veel veranderd, ditzelfde geldt echter niet voor het park. Het inmiddels zeer bekende Slagharen heeft sinds de opening in 1963 veel veranderingen ondergaan, maar is altijd een plek vol inspiratie gebleven.

Geschiedenis

Algemeen directeur Dave Storm werd samen met zijn team getriggerd door de rijke historie en heeft besloten de monorail om te dopen tot de Pioneer Express 63. De Pioneer Express 63 maakt een route langs het oude kantoor van Bemboom sr. waar tal van geheimen liggen opgeslagen. Onderweg maakt de van buiten gerestylede monorail de bekende tocht door het park maar eenmaal in de tunnels worden de gasten geïnspireerd met prachtige prenten uit het verleden. Opa en oma worden weer kind en zullen zich deze tocht van alles herinneren uit hun kinderjaren, en de kleinkinderen die zitten op de achterbank terug naar huis met rode wangetjes aandachtig te luisteren naar de mooie verhalen over vroeger.

Hoewel Attractie- en Vakantiepark Slagharen sinds 2012 tot het Spaanse Parques Reunidos is toegetreden is het haar roots niet vergeten. “Wij zijn ervan overtuigd op deze wijze een ode aan de rijke historie van Slagharen te brengen en eren het gedachtengoed van Bemboom sr. die 20 februari 2021 100 jaar geworden zou zijn” aldus Dave Storm.

De vernieuwde Pioneer Express wordt feestelijk geopend door Dave Storm en de familie Bemboom bij de start van seizoen 2021.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio