10.4 C
De Bilt

Olster Soepcafé vermindert voedselverspilling

OLST – Zaterdag 24 februari kun je weer  gezellig samen eten in het Olster Soepcafé.  Zo help je om voedselverspilling tegen te gaan. Vanaf 17.45 is iedereen welkom in het tot eetcafé omgebouwde Goede Buren, Hendrik Droststraat 22-A.

Soepcafé

Door bij het Olster Soepcafé te eten help je mee om verspilling van voedsel tegen te gaan. Vrijwilligers halen bij de PLUS voedsel op dat over de datum is maar nog goed is om te eten. Ze maken daar een gezonde maaltijd van.

In Nederland verspillen we zo’n 33 kilo voedsel per persoon per jaar. Zonde! Verbouwen, verwerken, vervoeren, koelen en verhitten van voedsel kost veel energie. Bij elke stap komen broeikasgassen vrij. Dat is slecht voor het klimaat. Ook is er veel water en land nodig.

thumbnail?sz=w1920&id=1WU2W8Qv4y6WwsgCRarwg maYViodNdqw
Foto: Olster Soepcafé

Wat kun je nog meer doen tegen voedselverspilling? Je kunt bij de PLUS producten kopen die (bijna) over de datum zijn met 50% korting. Ook goed voor je portemonnee! Er is dan wel minder over voor het Soepcafé. Maar tot nu toe steeds genoeg voor twee grote pannen soep. Verder is er een handige Bewaarwijzer-app. Die vind je op de website van het Voedingscentrum. Deze app geeft voor wel 2000 producten bewaaradviezen. En je vindt er ook handige tips om te herkennen wanneer iets echt is bedorven. Zo gooi je minder gauw voedsel weg.

De deuren van het Olster Soepcafé zijn vanaf 17.45 uur open. Om 18.00 uur  wordt het eten geserveerd. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten o.a. de huur van de ruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio