22.7 C
De Bilt

Stichting 775 jaar stadsrechten Ommen ontvangt vervolgsubsidie van gemeente

De Stichting 775 jaar stadsrechten Ommen heeft een vervolgsubsidie van € 80.000,- toegekend gekregen van de gemeente Ommen. Met deze subsidie kan de stichting het programma rondom de viering van het jubileumjaar 2023 verder vormgeven.

Subsidie voor Stichting 775 jaar stadsrechten

De vervolgsubsidie is de tweede subsidie die de Stichting 775 stadsrechten Ommen ontvangt van de gemeente Ommen. In 2022 ontving de stichting een startsubsidie van € 10.000,- om de eerste kosten te dekken. Ria Kroon, bestuurslid van de Stichting 775 stadsrechten Ommen: “De stichting heeft een voorlopige agenda opgesteld met een gevarieerd programma. Daarvoor hebben we een vervolgsubsidie aangevraagd. We zijn blij dat de gemeente deze subsidie heeft toegekend. Het geeft ons de mogelijkheid om onze ideeën en plannen concreet te maken.”

Subsidie op basis van programma

De Stichting 775 jaar stadsrechten Ommen had voor het indienen van de subsidie veelvuldig contact met de gemeente Ommen. Burgemeester Hans Vroomen: “We hebben afgesproken dat de stichting eerst een programma voor de viering van 775 jaar stadsrechten zou samenstellen. Daarna kon de aanvraag voor de vervolgsubsidie worden ingediend. Op basis van het programma, dat met ideeën vanuit de Ommenaren is samengesteld, heeft het college hiervoor de subsidie verleend.”

Voorlopig programma

Dit jaar wordt gevierd dat Ommen 775 jaar geleden stadsrechten ontving. Hiervoor is vorig jaar de Stichting 775 jaar stadsrechten Ommen opgericht. In het voorlopige programma zijn diverse activiteiten opgenomen: een feestelijke zaterdag in mei, een groot middeleeuws festijn in juni, de viering van de ontvangst van de stadsrechten op 25 augustus en aandacht voor de historie in september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio