14.9 C
De Bilt

Stimuleringsprijs voor De Tijdreis van het oerrund in het Vechtdal

De Tijdreis van het oerrund in het Vechtdal wint de Stimuleringsprijs van het najaar 2021. Platform Gastvrij Hardenberg geeft elk jaar deze prijs uit aan initiatieven die de vrijetijdseconomie in de gemeente verder kunnen versterken. De Tijdreis van het oerrund in het Vechtdal ontvangt een cheque ter waarde van € 3.450 om het plan uit te voeren.

De Tijdreis van het oerrund

De Tijdreis van het oerrund in het Vechtdal is een fietsroute van 60 à 70 kilometer. Het idee voor deze route ontstond doordat er bij De Rheezermaten in Hardenberg een oeros-schedel van 8000 jaar oud werd gevonden. De fietsroute laat je door de tijd reizen; van jagers en verzamelaars tot de huidige natuurinclusieve landbouw, van het oerrund tot het oer-Hollandse brandrode rund. De bedenkers van het project zijn Natuuractiviteitencentrum De Koppel, Staatsbosbeheer en Erve Vechtdal.

Verbinding met educatie

De jury koos voor dit project vanwege de inhoudelijke tijdreis met verbinding tussen educatielocaties, de verschillende horecalocaties en mogelijk vele andere samenwerkingspartners. Een uniek gemeentegrensoverschrijdend belevingsconcept. Daarbij heeft het project de mogelijkheid om het aantal arrangementen te laten groeien breder in de gemeente en regio. Wel wordt er aandacht gevraagd om het concept ook als autoroute aan te bieden. Dit is wenselijk voor de seizoensverlenging waar het Platform Gastvrij Hardenberg onderzoek naar doet.  

Stimuleringsprijs

De Stimuleringsprijs is bedoeld om initiatieven en ideeën uit te voeren, die bijdragen aan een sterke vrijetijdseconomie. Platform Gastvrij Hardenberg heeft de Stimuleringsregeling voor het voorjaar weer opengesteld. Nieuwe initiatieven en ideeën kunnen t/m 6 juni aangedragen worden op www.hardenberg.nl/stimuleringsprijs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio