4.1 C
De Bilt

Strawberry Fields Festival moet meerdaags groot evenement worden in Hardenberg

Het Strawberry Fields Festival in Dedemsvaart heeft het in zich om uit te groeien tot een toonaangevend meerdaags festival. Daarom ondersteunt de gemeente Hardenberg dit festival in 2024 met een bijdrage van 50.000 euro. Wethouder Werner ten Kate: “We willen graag twee grote meerdaagse evenementen in onze gemeente, waar bezoekers van ver uit de regio op af komen. De plannen voor het Strawberry Fields Festival voor de komende jaren passen bij die ambitie.”

Een aansprekend evenementenprogramma maakt de gemeente Hardenberg aantrekkelijk. Wethouder Werner ten Kate: “We hebben al een rijkgevulde evenementenkalender. Daar zijn we trots op. Samen met organisatoren willen we ook toewerken naar twee grote meerdaagse evenementen. Daar is Strawberry Fields er één van.”

Strawberry Fields Festival wil groeien naar driedaags festival voor jong en oud

Het Strawberry Fields Festival in Dedemsvaart kende al enkele succesvolle edities. En trok in de afgelopen jaren zo’n 5.000 festivalbezoekers. De voorbereidingen voor het Strawberry Fields Festival op zaterdag 13 juli 2024 zijn afgelopen voorjaar gestart. De editie van 2024 start op vrijdagavond met een event voor vrienden, ambassadeurs en sponsoren. In de jaren daarna wil de organisatie het festival stapsgewijs uitbouwen tot een driedaags festival met muziek, theater, kunst en culinaire verrassingen. Een festival voor jong en oud met landelijke uitstraling.

“De plannen passen bij onze ambities”

Werner ten Kate: “Dit evenement heeft het in zich om uit te groeien tot toonaangevend meerdaags festival waar bezoekers uit de verre regio op af komen. Het is een toevoeging op het bestaande culturele evenementenaanbod in onze gemeente. We zien dat organisatie ambitie heeft en hier hard voor wil werken. De plannen passen bij onze ambities op het gebied van evenementen. Daarom trekken we samen op met de organisatie én stellen we voor 2024 een subsidie van 50.000 euro beschikbaar.” De gemeente wil na de editie van volgend jaar met de organisatie evalueren hoe het festival zich ontwikkelt.

De gemeente Hardenberg is nog in gesprek met de organisatie van een tweede toonaangevend evenement over de ondersteuning.

De gemeente ondersteunt organisatoren van evenementen op meerdere manieren

De gemeente Hardenberg ondersteunt organisatoren van evenementen op meerdere manieren. Jaarlijks verdeelt de gemeente al 150.000 euro over verschillende evenementen. Werner ten Kate: “Dat kunnen evenementen zijn zoals een braderie of een sportwedstrijd. Maar ook grotere festivals en alles wat daar tussen zit. Evenementen geven reuring in een centrum of dorp. Dat is belangrijk voor een aantrekkelijke gemeente!”

Organisatoren kunnen deze evenementensubsidie bij de gemeente aanvragen. Daarnaast werkt de gemeente vanaf 2024 met een vaste subsidie voor een aantal grotere en terugkerende evenementen. De Dirty Monkey Run (22.000 euro),  het Ballonfestival en de Drakenbootrace (25.000 euro) en Stad Hardenberg Promotie/Stichting Centrummanagement Hardenberg (50.000) ontvangen de komende 3 jaar een subsidie als ondersteuning van hun evenementen. Ook is er jaarlijkse een bijdrage voor de promotiestichtingen in Dedemsvaart, Gramsbergen en Hardenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio