15.2 C
De Bilt
woensdag, 29 juni 2022

‘Tijdmachine’ voor tunnel in Olst

Kunstenares Marina Nijdeken gaat met een kunstzinnige ‘tijdmachine’ de wanden van de fiets-voetgangerstunnel in het verlengde van de Ter Stegestraat in Olst verfraaien. Daarbij betrekt ze kinderen en inwoners. De uitvoering zal plaatsvinden in september/oktober 2022.

Keuze uit drie presentaties

Drie kunstenaars hebben een presentatie gegeven hoe zij de tunnel wilden verfraaien met kunst. Een afvaardiging van de Historische Vereniging ‘t Olster Erfgoed, het onderwijs en de gemeente heeft unaniem gekozen voor Marina Nijdeken: ‘Het is een prachtig pakkend, enthousiast verhaal en haar werk is erg kleurrijk.¬†Haar verhaal past ook helemaal bij de tijdscapsule die de kinderen gaan maken en die wordt ingegraven bij de tunnel.”

Tijdmachine in tunnel

Marina Nijdeken: “Als je de nieuwe tunnel in stapt of fietst, waan je je in de Olster tijdmachine, van het verleden tot het heden. Foto’s tekeningen en portretten worden samengevoegd tot een kleurrijke en fantasievolle tijdmachine.” Marina gaat kinderen en andere inwoners betrekken: “Ik ga mensen oproepen om verhalen van bekende Olstenaren met mij te delen, die ga ik verwerken in het kunstwerk in combinatie met geschilderde portretten. Van bekende gebouwen in Olst ga ik een pentekening maken die ik door basisschoolkinderen laat inkleuren.

De mooiste tekeningen worden gekozen voor het ontwerp.” Marina heeft al helemaal een idee van hoe het straks gaat: “Je zit nog steeds op de fiets en hebt al ontzettend veel gezien, geleerd en gelezen. Je dacht ook nog dat je iemand herkend had…… Hmmmm, toch morgen maar eens even terug om beter te kijken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio