13.8 C
De Bilt

Extra maatregelen om de verkeersveiligheid rondom de Elimschool te verbeteren

In 2020 nam de gemeente Hellendoorn maatregelen om de verkeersveiligheid rondom en naar de Elimschool in Hellendoorn te verbeteren. Deze maatregelen zijn inmiddels geëvalueerd met de school, de ouders, de leerlingenvervoerscommissie, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond en politie.

Elimschool

Hieruit blijkt dat de maatregelen een positief effect hebben gehad, maar dat er nog steeds te hard gereden wordt. Daarom wordt de toegestane snelheid ter hoogte van de school verlaagd naar 30 km/h. Daarnaast worden er nog een aantal andere aanpassingen gedaan om de verkeerssituatie voor de kinderen van de Elimschool te verbeteren.

Maatregelen

Om de toegestane snelheid ter hoogte van de school te verlagen naar 30 km/h wordt de bestaande drempel aangepast. Dit gebeurt in 2024, tegelijkertijd met de aanpassing van de in- en uitgang van het Avonturenpark.

Eerder werd een knipperlichtinstallatie geplaatst. Fietsers en voetgangers die willen oversteken kunnen op een knop drukken zodat de lichten op de borden gaan knipperen. Bij de plek van deze knop wordt extra verharding aangebracht. Daarnaast wordt er een verkeersbord ‘overstekende fietsers’ geplaatst. Dit gebeurt in 2023.

Met deze extra maatregelen wil de gemeente de verkeerssituatie voor schoolgaande kinderen op de Luttenbergerweg verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio