23.7 C
De Bilt

Verkoop ruime kavels in Havezate Es start na de zomer

De verkoop van kavels in woongebied Havezate Es in Hardenberg start na de zomer. Het bestemmingsplan dat de bouw van de 90 woningen mogelijk maakt is onherroepelijk. In het woongebied is plek voor ongeveer 90 vrijstaande woningen. De kavels in Havezate Es zijn zeer ruim, en liggen in een landelijke omgeving. De woonwijk Marslanden in Hardenberg wordt ter hoogte van buurtschap Collendoorn verder uitgebreid met woongebied Havezate Es. De gemeente Hardenberg ontwikkelt Havezate Es samen met ontwikkelaar Rotij.

Het bestemmingsplan is onherroepelijk

Om de bouw van de woningen mogelijk te maken heeft de gemeente een bestemmingsplan gemaakt. De gemeenteraad heeft dit bestemmingsplan vorig jaar vastgesteld. Vervolgens werd bij de Raad van State beroep ingesteld tegen het plan. Daarom was het bestemmingsplan nog niet onherroepelijk. Ontwikkelaar Rotij heeft afspraken gemaakt met de ondernemer die het beroep had ingesteld. Daarop is het beroep ingetrokken. Dat betekent dat het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden.

“We starten half september met de verkoop van de eerste 40 kavels”

Wethouder Martijn Breukelman is blij dat er nu gebouwd kan worden in Havezate Es: “Niets staat de bouw van nieuwe woningen in Havezate Es nog in de weg. Er is meer goed nieuws. Een van de afspraken is dat de pluimveehouderij in de buurt van Havezate Es verdwijnt. Dit betekent dat de omgeving van Havezate Es nog prettiger wordt.

We starten nu direct de voorbereidingen voor de kavelverkoop. We verwachten dat we daarmee half september kunnen starten. Ook starten we zo snel mogelijk met het bouwrijp maken van de eerste kavels. Zodat de bouw van de woningen in Havezate Es in het voorjaar van 2023 kan starten.”

De gemeente Hardenberg en Rotij geven dan niet alle kavels tegelijk uit. Dat gebeurt in fases. In de eerste fase gaan ongeveer 40 kavels in de verkoop.

Landelijk wonen rond de es

Havezate Es wordt een uniek woongebied: aan de rand van de stad met alle voorzieningen op slechts 10 minuten fietsafstand, maar wel in een landelijke omgeving. Er is plek voor ongeveer 90 vrijstaande woningen op zeer ruime kavels. De grootte van de kavels ligt tussen de 600 en 2.200 vierkante meter. De woningen worden rond de es gebouwd in meerdere buurtjes. Havezate Es ligt in een aantrekkelijk gebied met in de omgeving akkers, houtwallen en boomgroepen. De toekomstige bewoners hebben veel zicht op de landelijke omgeving.

Woningen met karakter

Martijn Breukelman: “Het is de bedoeling dat de nieuwe woningen goed passen in de landelijke omgeving. Dat kan door ze bijvoorbeeld het karakter van een boerderij of landhuis te geven. Verder houden we bij de inrichting rekening met de bomen die er staan. En we planten hagen en struiken die goed passen bij het landschappelijke karakter.”

Meer informatie is te vinden op www.havezate-es.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio