16.7 C
De Bilt

Wereldkoor Wereldwijs Deventer en Wereldkoor Diepenveen weer van start

Begin september start het nieuwe seizoen voor de Wereldkoren van dirigent Ruurdtje van den Berg. Wereldkoor Wereldwijs Deventer (repetitie dinsdagochtend) heeft zij sinds september 2022 overgenomen.  Wereldkoor Diepenveen (repetities maandagavond),  Kanto Mondo Wereldkoor Olst (repetities donderdagavond) en Wereldkoor Wijhe (repetities vrijdagochtend) dirigeert zij al sinds 2015.

Wereldwijs Deventer

Wereldwijs, wereldmuziekkoor voor o.a. ouderen is een ‘overdagkoor’, klein maar fijn. De repetities zijn elke dinsdagochtend van 10.30 tot 12 uur, in het Kunstcircuit in Deventer. Het koor zingt puur voor eigen plezier en geeft geen optredens.

Wereldkoor Diepenveen

Het Wereldkoor Diepenveen is qua leeftijd een meer gemixt koor en zingt elke maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur in de Kulturhuus in Diepenveen. Dit koor treedt wel regelmatig op.

Het repertoire van beide koren bestaat uit liederen van over de hele wereld:  liederen uit Afrika, Balkan, Europa tot  Zuid Amerika. Alles wat maar mooi, swingend, melancholisch of vrolijk klinkt. De liederen zijn nooit te moeilijk, dus het koor is geschikt voor beginnende koorzangers. Maar omdat de liederen vaak je hart raken of kippenvelmomenten opleveren, komen ook ervaren zangers aan hun trekken. “Meerstemmig zingen is magisch, 1+1=10”, aldus van den Berg. Muzikaliteit en plezier gaan dan ook hand in hand in de koren van van den Berg. Bij beide koren zijn geïnteresseerden welkom en mogen een paar keer meezingen om te ‘proeven’ aan het koor.

Korenmiddag

Dit najaar zal Ruurdtje voor haar wereldkoorleden  voor de tweede keer  een korenmiddag organiseren, waarbij haar wereldkoren samen komen en dan een koor van wel 100 mensen vormen. De vorige korenmiddag was een enorm indrukwekkende ervaring. “Ik stond met kippenvel en ontroering  voor de enorme groep en was dankbaar dat ik deze koren mag dirigeren”,  aldus van den Berg.

Voor meer informatie: 06-23022248 of  www.korenvandenberg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio