22.4 C
De Bilt

Wereldkoren Olst,  Wijhe, Diepenveen en Deventer weer van start

Begin september start het nieuwe seizoen voor de Wereldkoren van dirigent Ruurdtje van den Berg. Al sinds 2015 heeft zij drie wereldkoren onder haar hoede: Wereldkoor Diepenveen (repetities maandagavond),  Kanto Mondo Wereldkoor Olst (repetities donderdagavond) en Wereldkoor Wijhe (repetities vrijdagochtend). En sinds vorig seizoen heeft zij het wereldkoor Wereldwijs in Deventer overgenomen (repetities dinsdagochtend).

Wereldkoren

De wereldkoren zingen liederen van over de hele wereld:  liederen uit Afrika, Balkan, Europa tot  Zuid Amerika. Liederen die mooi, swingend, melancholisch, krachtig of vrolijk klinken. Van den Berg begint in een nieuw seizoen vaak met een lied uit diens vakantieland. Voor september staat er dan ook een prachtig lied uit Wales op het programma. In Wales is de koortraditie heel belangrijk. Iedereen zingt daar wel in een koor.  Maar ook in Nederland wordt er veel samen gezongen.

Zingen is gezond

Zingen is goed voor je gezondheid, het vermindert stress en maakt het gelukshormoon aan. Dit wordt nog versterkt als je samen zingt in een koor. De liederen in de koren van Van den Berg zijn dan ook altijd meerstemmig: van tweestemmig tot vierstemmig. Meerstemmig zingen is magisch: 1+1=10. Daarom komen zowel beginnende als ervaren zangers aan hun trekken.

Dit najaar zal Ruurdtje voor haar wereldkoorleden  wederom een korenmiddag organiseren, waarbij haar wereldkoren samen komen en dan een koor van wel 100 mensen vormen. De vorige korenmiddag was een enorm indrukwekkende ervaring. “Ik stond met kippenvel en ontroering  voor de enorme groep en was dankbaar dat ik deze koren mag dirigeren”,  aldus Van den Berg.

Geïnteresseerden m/v zijn van harte welkom en kunnen een paar keer mee zingen om de sfeer en de liederen te proeven. Voor meer informatie: www.korenvandenberg.nl of 06-23022248 of wereldlied.olst@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio