19.7 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Zwembad Dorper Esch tijdelijk gesloten vanwege coronabesmetting

Denekamp – Het Zwembad Dorper Esch in Denekamp heeft vanaf maandagmiddag 15.00 uur tijdelijk haar deuren gesloten. Een medewerker is positief getest op het coronavirus, waarna een aantal medewerkers uit voorzorg in thuisquarantaine is gegaan. Het zwembad sluit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Zeker tot 26 oktober gesloten

In eerste instantie is het zwembad Dorper Esch tot en met maandag 26 oktober gesloten voor recreatiezwemmen, zwemlessen en alle groepslessen. Vanwege de thuisquarantaine van een aantal personeelsleden kan het zwembad niet open blijven. Vanaf dinsdag 27 oktober zijn alle bezoekers hopelijk weer welkom.

Gezondheid medewerkers Dorper Esch voorop

“De gezondheid van onze medewerkers en bezoekers staat op de eerste plaats”, meldt wethouder Benno Brand. “Daarom gaan de medewerkers die met de besmette collega in contact zijn geweest thuis in isolatie. Bezoekers hebben geen nauw contact gehad met de besmette medewerker, die uiteraard al thuis blijft sinds diegene klachten heeft. Dus de kans dat onze bezoekers zijn besmet, is gelukkig klein.”

(Zwem)verenigingsporten wel mogelijk

Omdat er geen of nauwelijks contact is geweest tussen de medewerkers van Dorper Esch en sportverenigingen, kan er nog wel gewoon in de sporthal worden gesport door sportverenigingen en scholen. Ook zwemverenigingen kunnen gebruik blijven maken van het zwembad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio