10.2 C
De Bilt

Behoud plaats viskraam Akkerhof onderwerp van debat in Nissewaard

Spijkenisse – Nissewaard Lokaal wil een debat over de situatie rond de viskraam op het Akkerhof. Het gemeentebestuur wil de viskraam van het centrale plein verwijderen en achter de snackbar plaatsen, naast de Albert Heijn. Hiermee komt de kraam uit de loop en uit het zicht te staan. Nissewaard Lokaal maakt zich zorgen om de veiligheid van het personeel. Zeker in de wintermaanden.

Ingang Albert Heijn toch niet verplaatst

“Tijdens eerdere besprekingen hield wethouder Jan-Willem Mijnans de raad voor dat de ingang van de Albert Heijn zou worden verplaatst,” vertelt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. Hierdoor zou er toch toeloop zijn op de viskraam, zo vond de wethouder. De wethouder noemt het pech dat Albert Heijn uiteindelijk heeft besloten om de ingang niet te verplaatsen.

Wethouder verantwoordelijk voor veiligheid viskraam

Die opmerking gaat er niet in bij Hottentot. “De wethouder is verantwoordelijk voor de veiligheid van deze ondernemers. Hij heeft de raad voorgespiegeld dat de uitgang zou worden verplaatst, zodat er toeloop en toezicht blijft op de viskraam. Daarop heeft een meerderheid van de raad besloten in te stemmen met de wijzigingen in het gebied. Nu deze toezeggingen niet waar kunnen worden gemaakt, moet de wethouder ook zijn plannen herzien,” vindt Hottentot.

Verzoek bespreken behoud standplaats

Hottentot heeft, met steun van PVV en VPN, een verzoek ingediend om bij het eerstvolgende vergadermoment na de zomervakantie de situatie te bespreken. Nissewaard Lokaal wil dat de viskraam voor het plein behouden blijft.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio