2 C
De Bilt

Efteling wil in 2020 uitbreiden met stuk grond en nieuwe attractie

Kaatsheuvel – De Efteling wil graag uitbreiden met een stuk grond en een nieuwe attractie. Dat heeft het pretpark vrijdag 19 januari bekend gemaakt. Er ging al eerder een gerucht dat de Efteling in 2020 met een nieuwe attractie zou komen.

Ontwerp bestemmingsplan

De totale uitbreiding die het pretpark voor ogen heeft, wordt beschreven in het bestemmingsplan Wereld van de Efteling 2030. Om dit plan te kunnen realiseren is de laatste jaren nauw samengewerkt met de gemeente Loon op Zand, de provincie Noord-Brabant, omwonenden en andere betrokkenen. Rond de zomer volgt uit deze samenwerking het definitieve bestemmingsplan dat naast andere ontwikkelingen, de gewenste uitbreiding mogelijk maakt. De gemeenteraad moet dit bestemmingsplan vaststellen.

Bestemmingsplan aanpassen

De Efteling heeft nu de gemeente om toestemming gevraagd een omgevingsvergunningprocedure op te starten. Deze toestemming (afwijken van de ruimtelijke regels en afgifte ‘verklaring van geen bedenkingen’) is nodig om voor een klein deel van het gebied af te mogen wijken van het huidige bestemmingsplan, vooruitlopend op het nieuwe bestemmingsplan. Hiervoor is vandaag officieel een verzoek ingediend en daarmee wordt de wens van de Efteling openbaar.

Foto: Efteling

3 hectare nieuw terrein

Fons Jurgens (Voorzitter Raad van Bestuur Efteling) Wat we de gemeente vragen is extra bouwtijd. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de Efteling haar hekken zal gaan verplaatsen. Dat is voor ons een historisch moment en een uitdaging. Dat kost meer tijd aan voorbereiding en meer tijd voor de bouw van een attractie. We willen onze gasten idealiter in 2020 een nieuwe attractie op het allereerste deel van het nieuwe terrein presenteren. De extra bouwtijd die we nu aanvragen, zullen we hard nodig hebben.

Nieuwe attractie

Om welk type attractie het gaat en hoe de nieuwe attractie eruit komt te zien, maakt de Efteling later bekend.

Bron: De Efteling

 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio