20.7 C
De Bilt

Natuurgras en meer en anders parkeren in Oisterwijk

Oisterwijk – In de gemeente Oisterwijk is natuurgras gelegd op 2 nieuwe voetbalvelden. Ook zijn er extra parkeerplaatsen bijgekomen aan de Schijfstraat en is het centrum voorzien van blauwe, parkeerschijfzone.

Nieuwe natuurgras voetbalvelden Sportpark Den Donk

Op Sportpark Den Donk wordt hard gewerkt aan 2 nieuwe natuurgras voetbalvelden. Deze komen naast de huidige velden van V.V. Trinitas-Oisterwijk te liggen. Er wordt geen verlichting bij de velden geplaatst. Het gras van het eerste veld is ondertussen al ingezaaid. Naar verwachting is dat veld in juni 2020 klaar en het tweede veld in het voorjaar van 2021. Later wordt nog het groen rondom de velden ingericht en leggen we het fietspad vanaf het sportpark door naar de wijk.

Natuurgras – Foto © gemeente Oisterwijk

Nieuwe parkeerplaats Schijfstraat Oisterwijk

De parkeerplaats aan de Schijfstraat – aan de noordzijde van station Oisterwijk – is bijna klaar. Vanaf week 13 kan er geparkeerd worden. Fietsers kunnen al enkele weken over het nieuwe fietspad richting station Oisterwijk. Ook is er een kiss en ride strook. Later wordt nog de verlichting geplaatst.

Blauwe zone – Foto © gemeente Oisterwijk

Parkeerschijfzones centrum Oisterwijk

Aan de Hoogstraat/Blokshekken en Spoorlaan/Joannes Lenartzstraat in Oisterwijk geldt sinds begin maart een parkeerschijfzone, oftewel een blauwe zone. Dat betekent: maximaal 2 uur gratis parkeren met een parkeerschijf. De plekken herken je aan de blauwe lijnen om de vakken. Bewoners vragen een ontheffing aan bij ons, zodat zij zonder parkeerschijf kunnen parkeren.

Het parkeren met een parkeerschijf geldt op de volgende dagen en tijden:

  • Maandag tot en met donderdag van 9.00 – 18.00 uur
  • Vrijdag van 9.00 – 21.00 uur
  • Zaterdag van 9.00 – 17.00 uur

Buiten deze tijden is er geen parkeerschijf nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio