20.7 C
De Bilt

Verkeersveiligheid is van ons allemaal

Oisterwijk‘Je moet altijd zelf goed opletten in het verkeer’ vertelt Sellina, leerling van Durendael. Met klasgenoten Parmida, Stacey en Lotte staat ze bij de oversteek waar het Stroomdalpad de Baerdijk kruist. Een druk kruispunt waar veel leerlingen van Durendael dagelijks overheen fietsen. Fietsers op het Stroomdalpad hebben hier voorrang op de weggebruikers op de Baerdijk. Maar voorrang hebben en voorrang krijgen is niet hetzelfde, weten ook de dames.

Samen verkeersborden plaatsen

Stacey, Lotte, Parmida en Sellina helpen de gemeente daarom bij het plaatsen van borden aan de Baerdijk en het Stroomdalpad in Oisterwijk. Een succesvolle samenwerking: de handen gaan direct uit de mouwen en onder leiding van 2 medewerkers van de gemeente zorgen de leerlingen dat de borden in no time vakkundig geplaatst zijn. Ondertussen wordt er druk gesproken over veiligheid in het verkeer. De borden moeten de deelnemers nog bewuster maken: verkeersveiligheid bereiken we samen, met z’n allen.

Oogcontact

Terwijl de meiden in de weer zijn met slangenklemmen, ringsteeksleutel, schop en waterpas komt het steeds weer ter sprake: hoewel het ieders verantwoordelijkheid is om zich aan de verkeersregels te houden, is het altijd verstandig om te checken of de andere weggebruiker jou gezien heeft. Maak oogcontact met de andere weggebruikers, daarmee zorg je samen voor veiligheid op de weg. Oftewel: ‘Ik kijk naar jou, kijk jij naar mij?’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio