10.7 C
De Bilt

Betaald parkeren in Oldenzaal weer terug naar oude situatie

Oldenzaal – De gemeente Oldenzaal besluit om de tijden van het betaald parkeren in de stad terug te brengen naar de oude situatie. De Oldenzaalse winkels en horeca zijn alweer een paar weken open. Er is weer levendigheid in de binnenstad en het zonnige weer zorgt ervoor dat veel mensen een verkoelend drankje op het terras pakken.

Betaald parkeren

Het betaald parkeren geldt dus weer van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en vrijdagavond van 18.00 tot 21.00 uur. Dit gaat in op maandag 14 juni 2021. Het college van B&W besloot vorig jaar in november het betaald parkeren in Oldenzaal in te korten tot 17.00 uur met als doel de horeca een hart onder de riem te steken. Mensen die een maaltijd afhaalden bij de lokale horeca hoefden dan vanaf 17.00 uur niet te betalen voor het parkeren. Nu de horeca weer open is, wordt teruggegaan naar de oorspronkelijke parkeersituatie.

Ganzenmarkt eenrichtingsverkeer

Ook op de Ganzenmarkt neemt de verkeersdrukte toe. Dit komt vooral doordat het aantal bezoekers aan de vaccinatielocatie van de GGD stijgt. Op de Ganzenmarkt is daarom tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld om de verkeerssituatie veiliger te maken. Op deze manier komen voetgangers, fietsers en automobilisten minder met elkaar in contact. Het autoverkeer kan vanaf de Wilhelminastraat de Ganzenmarkt oprijden en aan de andere kant de Ganzenmarkt verlaten.

1 REACTIE

  1. Parkeerapps zijn nog niet aangepast aan de nieuwe tijden (16 juni) en accepteren geen registratie na 17 uur. In mijn geval bij Yellowbrick.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio