2.2 C
De Bilt

Eerste steen Nutsschool in Oldenzaal

Oldenzaal – Vanmorgen hebben wethouder Rob Christenhusz en directeur Gé Koedijk de eerste steen gelegd van de nieuwe Nutsschool aan de Hengelosestraat in Oldenzaal. Wethouder Rob Christenhusz: “Zo’n eerste steenlegging is een mooi symbolisch moment. Nu wordt er begonnen met de afbouw van de school en gaan we goed zien hoe het eruit komt te zien. Een prachtig modern en duurzaam gebouw dat een aanwinst is voor onze stad.”

Nutsschool

Op de oude locatie van de Nutsschool aan de Hengelosestraat wordt een volledig nieuwe school gebouwd. De nieuwbouw onderscheidt zich door een aantal belangrijke kenmerken. Zo wordt de school duurzaam gebouwd door gebruik te maken van houten constructieve elementen, de installatie van een warmtepomp en het plaatsen van 350 zonnepanelen op het dak van de school. Verder wordt het dak afgewerkt met mossedum. Daarnaast is in het ontwerp rekening gehouden met de multifunctionaliteit van de school.

Verandering ten opzichte van de oude school

De grootste verandering ten opzichte van het oude schoolgebouw zijn de twee bouwlagen. De lessen worden beneden gegeven en boven komen de technische ruimte, twee kantoren en ruimtes waar leerlingen zelfstandig kunnen werken. Door de twee bouwlagen wordt de school compacter waardoor de leerkrachten beter zicht hebben op de leerlingen. Daarnaast ontstaat er hierdoor een prachtige speelplek voor de kinderen achter de school. Ook komt er in de nieuwe school een gemeenschappelijke ruimte waar een groot speellokaal aan vast gekoppeld wordt, zodat de Nutsschool daarmee tevens een buurtfunctie kan krijgen.

Oplevering nieuwe school

De school wordt naar verwachting begin augustus opgeleverd. Het streven is om met ingang van het nieuwe schooljaar (2021-2022) de school in gebruik te nemen.

Meer informatie

Meer informatie over de nieuwbouw van de Nutsschool is te vinden op: www.oldenzaal.nl/project/nieuwbouw-nutsschool

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio