2.1 C
De Bilt

Twentebad Hengelo ontvangt alle Nederlandse topzwemmers

Hengelo – Het Twentebad is volgende week het toneel van de Nederlandse zwemtop. Van 12 tot en met 14 augustus organiseren KNZB Topzwemmen, het Twentebad en de gemeente Hengelo in samenwerking met WS Twente de Hengelo Long Course Challenge.

Lastige tijd geweest voor zwemmers

De coronatijd is een lastige tijd geweest voor zwemmers; geen trainingen en geen wedstrijden. Sinds kort is er weer iets meer mogelijk. Zwembaden zijn heropend, er kan weer getraind worden en wedstrijden zijn onder strikte regels toegestaan. Het toernooi bestaat uit zwemwedstrijden van verschillende disciplines en afstanden. Het is voor het eerst dat de zwemtop weer in wedstrijdverband in actie komt. Toppers als Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Kira Toussaint en Arno Kamminga komen naar Hengelo!

Strikt protocol

Er geldt een gedetailleerd ‘corona-proof’ protocol voor de competitie. Een veilige omgeving voor zowel zwemmers als begeleiders is een absoluut vereiste om de competitie mogelijk te maken. Technisch directeur van de KNZB, André Cats: ‘Ik weet zeker dat we een goed georganiseerde, hoogwaardige en praktische wedstrijd zullen hebben zonder luxe, prijzengeld of showelementen. Een basic wedstrijd waar we allemaal kunnen genieten van pure sport.’

Geen publiek

Er zal dus geen publiek bij de wedstrijden worden toegelaten. Wethouder Sport, Claudio Bruggink, vindt het fantastisch dat voor deze competitie gekozen is voor het Twentebad. ‘Het liefst wil je natuurlijk dat er zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van topsport. Maar het is op dit moment even niet anders. We zien het als een mooie kans om ons prachtige bad aan de topzwemmers in Nederland te laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat we in de toekomst
nog veel mooie topsportevenementen gaan beleven mét publiek in het Twentebad.’

Bezoek aan Twentebad

Door vertraagde leveringen in verband met corona is het 25 meter wedstrijdbad niet geopend tijdens deze wedstrijden. Bij verhuur van het sportbad is dit bad normaal gesproken open, maar dat is nu door overmacht niet mogelijk. Er kan daarom langer gebruik worden gemaakt van de recreatiebaden. Deze zijn dan open tot 21.00 uur in plaats van 18.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio