2.1 C
De Bilt

Website sterinsamenduurzaam.nl voor inwoners en ondernemers Haaksbergen

Haaksbergen – Vanaf nu kunnen inwoners en ondernemers terecht op een geheel nieuw platform: sterinsamenduurzaam.nl. Hier staat alle informatie over energiebesparing, aardgasvrij en duurzame opwek van energie. En ook over klimaat en natuur, duurzaam vervoer en hergebruik in de gemeente Haaksbergen. De eerste stap is energie besparen. Want energie die we niet gebruiken, hoeft ook niet opgewekt worden.

Sterinsamenduurzaam.nl

Dinsdagmiddag is de nieuwe website sterinsamenduurzaam.nl officieel gelanceerd. Alle informatie over de belangrijkste duurzaamheidsthema’s is hier vanaf nu te vinden. Van energiebespaartips voor inwoners en ondernemers tot uitgebreide informatie over alternatieven voor aardgas. En van een handig overzicht van de initiatieven voor zonneparken tot uitvoerige antwoorden op bekende veelgestelde vragen. Ook kunnen inwoners via de website meepraten over bepaalde duurzaamheidsonderwerpen aan de hand van stellingen.

Energie én geld besparen

Energie besparen en de energie dié we gebruiken ook duurzaam opwekken. Wethouder Duurzaamheid Louis Koopman wil dat samen met inwoners en ondernemers doen. “We willen inwoners en ondernemers goed informeren over de energietransitie”, aldus Koopman. “Deze nieuwe website helpt daarbij. Ik hoop dat inwoners en ondernemers nog veel meer energie gaan besparen. Want alle energie die we niet gebruiken, hoeven we óók niet duurzaam op te wekken. Veel inwoners weten al dat ze geld besparen door energie te besparen. Energie besparen merk je direct in de portemonnee.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio