17.1 C
De Bilt

Herstel van instabiele oevers Lange Linschoten gestart

Oudewater – Namens de gemeente treft Van Leeuwen GWW voorbereidingen om de instabiele oeverdelen langs de Lange Linschoten weer veilig te maken. Het bedrijf startte het herstel op donderdag 4 januari met het verwijderen van circa 450 bomen. Maandag 8 januari begint het aannemingsbedrijf met het aanbrengen van stevige klei in de gaten die zich over een lengte van circa 1.800 meter in het talud bevinden.

Noodverordening

Net voor het kerstreces stelde burgemeester Pieter Verhoeve een noodverordening vast. Dat deed hij nadat de resultaten bekend waren van uitgevoerde metingen. Daaruit bleek dat sommige wegdelen er veel slechter aan toe waren, dan eerder werd aangenomen. Die noodverordening stelde de gemeente in staat om direct passende maatregelen te treffen die nodig waren om de veiligheid van de weggebruikers langs de Lange Linschoten te garanderen.

Maximumsnelheid verlaagt

Zo werd per direct de maximumsnelheid verlaagd van 60 naar 30 km per uur. Op de meest kwetsbare weggedeelten liet de gemeente reflecterende palen zetten. Daarnaast geldt er tot 11 februari een vaarverbod op de Lange Linschoten. En de gemeente besloot voor eigen rekening direct opdracht te geven om de slechte oeverdelen te verbeteren om het acute gevaar voor weggebruikers weg te nemen. Dat gebeurt door middel van het aanbrengen van klei in de gaten die zich in het talud bevinden. Om dat werk goed uit te kunnen voeren, moet er ook een twaalftal steigers verwijderd worden. Dat laatste gaat in overleg met de eigenaren gebeuren.

2 kilometer talud

Wethouder Bob Duindam: ,,Hoewel het goed is dat nu bijna 2 kilometer talud hersteld wordt, is de noodzaak van een noodverordening betreurenswaardig. Ik reken erop dat bij het waterschap en de provincie de urgentie van een volledige reconstructie geland is en dat we met dezelfde voortvarende samenwerking als de afgelopen weken de overige 8 kilometer kunnen aanpakken.”

Tot half februari bezig

De herstelwerkzaamheden duren tot ongeveer half februari. Zowel op de Noord- als Zuid-Linschoterzandweg mag sinds een half jaar alleen bestemmingsverkeer komen. Aanwonenden, bevoorradend verkeer en ander bestemmingsverkeer moet tijdens de werkzaamheden rekening houden met enig oponthoud. Verkeersregelaars helpen weggebruikers hun route te vervolgen. Wie het verloop van de werkzaamheden wil volgen, kan met ingang van maandag 8 januari een kijkje nemen op de website van Van Leeuwen GWW: www.vanleeuwengww.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio