Aanmelden voor exposeren in de Annex

Weert – Beeldend kunstenaars en vormgevers met een band met de regio Weert kunnen zich aanmelden voor een tentoonstellingsperiode in de Annex. Doel van de oproep is het samenstellen van het jaarprogramma 2019. Geïnteresseerden kunnen t/m 4 december 2018 reageren op de ‘open call’.

 

De Annex is de meest zichtbare tentoonstellingsruimte in de regio waar professionele hedendaagse beeldende kunst en vormgeving geëxposeerd wordt voor divers publiek. Het ontstaan van de ruimte is voortgekomen uit het in 2017 vastgestelde aanvullende cultuurbeleid van de gemeente Weert en is gelieerd aan het Gemeentemuseum Weert. Wethouder Geert Gabriëls: ‘Eindelijk weer een centrale plek waar professionele Weerter kunstenaars en vormgevers kunnen exposeren. Ik ben heel benieuwd naar het jaarprogramma van 2019’.

 

Draagvlak

De Annex ambieert een positieve bijdrage te leveren aan het draagvlak voor hedendaagse beeldende kunst en vormgeving, wil een podium zijn voor jong en gevestigd talent en hoopt vanuit die positie de kunst- en vormgevingssector in de regio te versterken.

 

Hoe werkt het?

Geïnteresseerde, professionele kunstenaars en vormgevers worden uitgenodigd een aanvraag in te dienen voor een (werk- en) presentatieperiode in de Annex in 2019. Voorwaarde is dat je afkomstig bent uit de regio Weert of een sterke band hebt met de regio. Om tot een evenwichtig jaarprogramma te komen worden de aanvragen getoetst door een ad-hoc programmacommissie. Voor de volledige open call ga je naar: www.weert.nl/deannex.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img