Subsidieregeling voor afkoppelen regenwater van riool

Bergen – In samenwerking met het Waterschap Limburg heeft de gemeente Bergen een tijdelijke subsidieregeling vastgesteld die het afkoppelen van regenwater van het riool extra aantrekkelijk maakt.

Subsidieregeling

Ontvangt u normaal gesproken € 5,- per m2, tijdelijk is dat bedrag verdubbeld naar € 10,- per m2 afgekoppeld oppervlak. Dit is een tijdelijke regeling, op = op, dus doe nu mee!

Meer informatie

Lees meer over de voorwaarden van deze regeling op www.bergen.nl. De afkoppelregeling is een onderdeel van de regionale campagne Waterklaar. Een initiatief dat is ontstaan om samen met inwoners wateroverlast te voorkomen, problemen van verdroging te verminderen en de waterkwaliteit te verbeteren.

Door de klimaatverandering komen er steeds meer uitersten in het weer. Daarom nemen de waterschappen en gemeenten maatregelen om wateroverlast en droogte in de woonomgeving te voorkomen. Toch zijn deze maatregelen niet voldoende en moeten de mensen zelf maatregelen treffen om mee te helpen.

Door je tuin winterklaar, zomerklaar en waterklaar te maken kun je al veel doen. Waterklaar wil daarbij graag helpen,  daarom is er als extra stimulans door Waterschap Limburg en gemeenten in Noord- en Midden-Limburg een subsidie-regeling in het leven geroepen.
Lees meer op www.waterklaar.nl.

Aanmelden

Wilt u meedoen, stuur dan een e-mail naar afkoppelen@bergen.nl of bel met het Klant Contact Centrum, (0485) 34 83 83 of 14 0485 om u aan te melden. Dan neemt een van onze medewerkers contact met u op om een afspraak te maken en de mogelijkheden en voorwaarden met u te bespreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img