10.4 C
De Bilt

Bezoek burgemeester aan inwoner Ursem na vernielde auto en discriminerende tekst

Ursem – Woensdag 14 februari jl. heeft burgemeester Monique Bonsen van de gemeente Koggenland een bezoek gebracht aan de eigenaar van de vernielde en bekladde auto in Ursem. De burgemeester wilde met haar bezoek een stevig hart onder de riem steken van de inwoner.

Afgelopen zaterdagavond, 10 februari jl., is de auto van deze inwoner overgoten met een bijtende vloeistof, waarbij een discriminerende tekst was aangebracht.

Bewoners Ursem komen op voor slachtoffer van laffe daad

Burgemeester Bonsen: ‘Het is vreselijk dat zoiets gebeurt. We kunnen niet accepteren dat mensen worden belaagd vanwege geloof, afkomst of seksuele geaardheid. In ons gesprek heeft de inwoner verteld dat dat hij aangedaan is, maar dat hij zich ‘gedragen’ voelt door alle hartverwarmende reacties uit zijn dorp. Hij woont met veel plezier in Ursem en hij voelt hij zich welkom en veilig in het dorp’.

Bonsen vervolgt: ‘Ik was erg blij te horen, dat inwoners van het dorp hun medebewoner zo steunen. Het is niet meer dan normaal om je veilig en thuis te kunnen voelen in je eigen omgeving. Veel inwoners denken er gelukkig net zo over’. Het zou goed zijn als de dader zich bekend maakt en de schade vergoedt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio