20.1 C
De Bilt

Kees en Rutie Breebaart – Draisma uit Medemblik ontvangen koninklijke onderscheiding

Waarnemend burgemeester Dennis Straat reikte op zondagmiddag 30 april een Koninklijke onderscheiding uit aan Kees en Rutie Breebaart. Dit gebeurde tijdens een afscheidsconcert voor het echtpaar in de Bonifaciuskerk in Medemblik. Het echtpaar Breebaart, dat binnenkort verhuist naar buiten de gemeente, heeft veel betekend voor verenigingen en organisaties in Medemblik

Kees

Kees Breebaart is sinds 2002 bestuurslid van IJsclub Radboud en zette zich als ‘IJsmeester’ in voor het schaatsen en voor Radboud Inline Skating. Kees behartigt ook de belangen van het Pieter Backer orgel in de Bonifaciuskerk. Dit doet hij via het bestuur van de Stichting Pieter Backer Orgel.

Rutie

Rutie Breebaart-Draisma was van 2004 tot 2013 bestuurslid en lid van de muziekcommissie van de Gemengde Zangvereniging Medemacala Vocali. Tot op heden actief binnen de concertcommissie waarvoor zij de contacten legt met musici en solisten, de concertruimte regelt en verantwoordelijk is voor de PR van de concerten.

Echtpaar Breebaart samen

Samen maken Kees en Rutie al 20 jaar deel uit van het bestuur van Stichting tot behoud van Zwemmarathon Stavoren – Medemblik. Rutie als secretaris/penningmeester tot 2019. Kees was verantwoordelijk voor het materiaal. Zij hebben met hun vele activiteiten gezorgd voor verbinding in de gemeenschap. Zo kon de Bonifaciuskerk uitgroeien tot een belangrijk cultureel centrum in Westfriesland.

Afscheidsconcert

Kees en Rutie stonden altijd klaar voor veel goede doelen in Medemblik. Als dank voor hun grote bijdrage voor cultuur en sport in Medemblik organiseert de Stichting Pieter Backerorgel, Stichting Bonifaciuskerk en Medemalaca Vocali een afscheidsconcert. Tijdens het concert ontvangen Kees en Rutie de onderscheiding bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio