20.1 C
De Bilt

Ontdek jouw Groene Liefde tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 april in regio Noordkop

Heerhugowaard – Kom in de Kas, het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector, vindt plaats op zaterdag 6 april en staat in het teken van Groene liefde. Bij Kom in de Kas hebben we heel veel Groene liefde om te geven. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas en nog veel meer.

Het evenement is een groene ontmoetingsplek die mensen samenbrengt, om Groene Liefde te ontdekken en door te geven. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. Iedereen is uitgenodigd om op zaterdag 6 april van 10.00 tot 16.00 uur zijn of haar Groene Liefde te ontmoeten.

Jouw Groene Liefde is zóóó dichtbij

Wist je dat …. veel bloemen , planten, groenten en fruit in Nederlandse kassen worden geteeld? Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers dat doen. Kijk hoe alles groeit. Stel vragen. Zie hoe alles wordt verpakt. Met het evenement Kom in de Kas is Groene Liefde wel heel dichtbij.

Een mooi divers pallet van bedrijven: van 0,5 ha asperges/ aardbeien tot 100 ha met tomaten, verder een locatie van een groentezaad veredelingsbedrijf, bolbloemen en diverse andere snijbloemen. LED verlichting is te zien bij meerdere bedrijven, daarnaast zijn er luchtbehandelingssystemen te zien, een enorm energiesysteem en een verpakkings/verwerkingshal en insecten zoals bijen en hommels voor het bestuivingswerk.

Hoe voelt een Aubergine?
Hoe voelt een Aubergine? – Foto: @ Rolf van Koppen Fotografie

Activiteiten

Met activiteiten voor jong en oud en boeiende kijkjes achter de schermen is het de moeite waard om naar deze bijzondere dag van Kom in de Kas te gaan!

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas wordt in 2024 voor de 46e keer georganiseerd. In de regio Heerhugowaard nemen zes bedrijven deel. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 6 april. Parkeren kan naast de openbare weg en op de aangewezen parkeerplaatsen. Bedrijven liggen  25 kilometer uit elkaar, vier van de zes bedrijven zijn geclusterd en zijn op de fiets of wandelend te bereiken.

Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Bloemenbureau Holland en Axia Seeds. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en LinkedIn. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio