14.5 C
De Bilt

Medemblik voert groot onderhoud aan Westerhavenbrug uit

Medemblik – Vanaf aanstaande maandag 10 januari is de Westerhavenbrug in Medemblik tot uiterlijk 21 maart afgesloten voor wegverkeer.

Noodbrug

Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van de tijdelijke noodbrug naast de Westerhavenbrug, zoals op de afbeelding is weergegeven in rood. De tijdelijke noodburg wordt in verband met veiligheid naast de bestaande brug geplaatst. Maandag 10 januari begint de aanleg van de tijdelijke noodbrug voor fietsers en voetgangers met de bedoeling deze snel in gebruik te kunnen nemen.

Renovatiewerkzaamheden

De Westerhavenbrug in Medemblik is verouderd. Er zijn vaak storingen en het verkeer is groter en zwaarder geworden dan 50 jaar geleden. Daarom voert gemeente Medemblik groot onderhoud uit. Het doel is om de sluis en brug te renoveren zodat het weer jaren mee kan. Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren is het nodig de sluis en de brug volledig af te sluiten voor het wegverkeer en de scheepvaart.

uc?id=1ZLZiaHrqPuQy8Fyrdo HuT bluqimVWY
Kaartje met omleiding

De sluis is in december al afgesloten voor de scheepvaart. Volgende week wordt de brug afgesloten voor wegverkeer. De werkzaamheden duren tot uiterlijk maandag 21 maart.

Welke overlast kan u ervaren?

Uw reistijd kan langer worden. Op het kaartje hieronder staat de omleidingsroute aangegeven. De bus route dient ook worden aangepast. Op welke manier dat precies gebeurd, kunt u binnenkort vinden via www.connexxion.nl/nl/reisinformatie/actuele-reisinformatie.

Vragen?

Als u vragen heeft, kunt u deze stellen via westerhavenbrug@medemblik.nl. Wij nemen dan contact met u op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio