14.5 C
De Bilt

Obdam krijgt 18 nieuwe woningen in project Dubbelspoor

Obdam – Op 2 maart 2022 ondertekenden wethouder Rosalien van Dolder van de gemeente Koggenland en Jan-Piet Konijn directeur van ontwikkelende bouwer Toekomstgroep, de koop- en realisatieovereenkomst voor het woningbouwplan Dubbelspoor te Obdam. De overeenkomst regelt de grondverkoop van 18 betaalbare nieuwe woningen in het dorp. Het plan omvat 8 rug-aan-rug woningen, 6 tussenwoningen en 4 hoekwoningen.

Aankoop bedrijfsgronden voor woningbouw

In juni 2020 heeft de gemeenteraad de aanzet gegeven om bedrijfsgronden in Obdam om te vormen naar betaalbare woningbouw. In de afgelopen periode heeft participatie plaatsgevonden met de omwonenden en is een bestemmingsplanwijziging doorgevoerd. Gelijktijdig heeft de gemeente Koggenland een aanbestedingstraject doorlopen waarbij de Toekomstgroep als winnaar uit de bus is gekomen. De Toekomstgroep gaat de woningen realiseren en verkopen.

Mooie ontwikkeling voor Obdam

Wethouder Rosalien van Dolder is blij met het woningbouwplan. “Dit is echt een mooie ontwikkeling voor Obdam. Inwoners staan te springen om betaalbare woningen en veel jongeren willen graag in hun eigen dorp blijven wonen. Fantastisch dus dat 14 van de 18 woningen een koopsom van minder dan 200.000 EUR zullen krijgen. Iedereen wil natuurlijk betaalbare starterswoningen bouwen, maar om dat in deze tijd ook echt voor elkaar te krijgen -zonder in te leveren op kwaliteit en snelheid- is een hele uitdaging.”

Er zal een anti-speculatiebeding en een zelfbewoningsplicht gaan gelden voor deze woningen.

Energie neutrale starterswoningen voor startersprijzen

Jan-Piet Konijn: “We zijn supertrots dat we starterswoningen voor startersprijzen kunnen aanbieden! En voor die prijs is de woning ook nog eens energie neutraal! In samenwerking met NeroZero bewijzen we hiermee dat het wel degelijk mogelijk is om betaalbare woningen te bouwen, zonder concessies te doen aan kwaliteit, energieverbruik en woonklimaat. Elke woning wordt voorzien van een bodemwarmtepomp en een uniek ventilatieconcept. Hiermee is een enorm fijn woonklimaat gegarandeerd; in de winter lekker warm, in de zomer lekker koel en altijd schone lucht in de woning, dus binnen gezonder dan buiten!”

De woningen worden voor de zomer in verkoop gebracht. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.wonenindubbelspoor.nl. De v.o.n. som van de rug-aan-rug woningen is gemiddeld 165.000,- EUR. En voor de tussenwoningen is de v.o.n. 195.000,- EUR. De hoekwoningen worden aangeboden voor 315.00,- EUR v.o.n.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio