17.5 C
De Bilt

Pak jij de handschoen en tegels op voor meer groen in de tuin?

Maak jij meer plaats voor groen in en rondom je huis? Lever je tegels in en krijg een gratis paar tuinhandschoenen. Gemeente Medemblik doet mee aan het NK Tegelwippen. We willen Medemblik nog groener maken. Pak jij de handschoen op?

Op 21 maart klonk het startsein van het NK Tegelwippen. Wij maken er een Westfriese wedstrijd van. We strijden samen met, maar ook tegen de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland en Hoorn. Hoewel we gewoonlijk vriendschappelijk met elkaar omgaan, zijn we nu super fanatiek. Welke gemeente wipt de meeste tegels?

Steen eruit, gratis tuinhandschoenen

Op zaterdag 24 juni organiseren we weer mooie acties in de regio. In gemeente Medemblik delen we gratis tuinhandschoenen uit in ruil voor een minimum van 5 ingeleverde tegels. De medewerkers van de gemeentewerven in Medemblik (Dissel 7b), Wervershoof (Nijverheidsweg 16) en Wognum (Raadhuisplein 2) ontvangen je graag tussen 10.00 uur en 15.00 uur.

Kom langs en zet deze actie naar je hand! Vergeet de tegels niet op te geven via www.nk-tegelwippen.nl (samen met een foto van voor en na het wippen). Aan het eind van het NK Tegelwippen maken bewoners die hun (gevel)tuin drastisch vergroenen kans op de Publiekswipper award en aantrekkelijke prijspakketten.

Meer groen helpt tegen hitte- en wateroverlast

Wethouder duurzaamheid Harry Nederpelt: “Het NK Tegelwippen is niet alleen een leuke wedstrijd, het heeft ook een serieus doel. Steeds vaker hebben we te maken met heftige hoosbuien en langdurige droogte en hitte. Als tegels worden vervangen door groen, help je om wateroverlast te voorkomen. Ook zorgt meer groen voor verkoeling tijdens langdurige hitte in de zomermaanden. En tot slot: het maakt je (gevel)tuin of hofje in de buurt een stuk gezelliger!”

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van groene acties in Medemblik? Houd dan onze facebookpagina in de gaten of meld je aan voor de digitale nieuwsbrief van de gemeente. Wil je inspiratie opdoen voor het vergroenen van je tuin? Ga dan naar www.nk-tegelwippen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio