20 C
De Bilt

PeukMeuk: peuken rapen met CleanUp Hoorn

Hoorn – Wist je dat er plastic zit in het filter van een sigaret? En dat één peuk die op straat belandt, acht liter grondwater vervuilt? Tijdens PeukMeuk, een landelijke actie, ruimen we daarom zoveel mogelijk peuken op. Vorig jaar ruimden we in Hoorn 5673 peuken op. Ons doel dit jaar: 6500. Samen gaan we dit vast halen, dus: doe je mee? Je maakt kans op mooie prijzen bij onze PeukMeuk loterij.

Wanneer en waar begint PeukMeuk?

Op zaterdag 2 juli staan we vanaf 13:30 op het Kerkplein in Hoorn, bij Goos. Kom samen peuken rapen in de binnenstad en/of neem peuken mee die je in je eigen wijk hebt geraapt. Lever je buit vóór 14:30 bij ons in en krijg een lot voor elke 50 peuken. Je hoeft ze niet te tellen, wij wegen je verzamelde peuken en weten zo hoeveel het er ongeveer zijn.

Maak kans op een mooie prijs!

Rond 14:45 uur maken we de score bekend en dan is het tijd voor de PeukMeuk loterij. Heb jij een winnend lot? Voor de prijzen houden we rekening met jong tot oud, dus kinderen kunnen ook meedoen.

Wat heb je nodig?

Vooraf aanmelden is niet nodig. Je kunt de peuken oprapen met een grijper, tangetje, schaar of gewoon met je handen (trek huishoudhandschoenen aan). Een veger is handig om de peuken uit voegen te halen. Kies vooral de manier die je zelf het handigst vindt! Verzamel de peuken in een zip-bag. Begin je thuis al eerder met peuken rapen voor deze actie? Geweldig! Bewaar ze in een zip-bag, leeg kwarkemmertje of glazen pot met deksel tegen de geur.

Over CleanUp Hoorn

CleanUp Hoorn is dé community in Hoorn die zich inzet om Hoorn zwerfafvalvrij te houden. Het is ontstaan als burgerinitiatief waarin inwoners uit verschillende wijken in Hoorn samenwerken, ervaringen delen en acties organiseren zoals de maandelijkse Trashdates. Om hun impact te vergroten leggen ze met de app Litterati vast wat zij op straat aantreffen: zo wordt zichtbaar welke soorten afval ze tegenkomen en wat broeiplekken zijn voor zwerfafval. Deze data kunnen aanleiding zijn om een gesprek te starten met de gemeente, ondernemers en inwoners om het probleem aan te pakken. CleanUp Hoorn wordt gesteund door Intermaris, Stichting Netwerk, Puur Hoorn, Vrijwilligerspunt Westfriesland en Voor een mooie stad.

We zien je graag op 2 juli!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio