21.8 C
De Bilt

Vrijwillige energiecoaches gezocht

De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard zoeken inwoners die op vrijwillige basis energiecoach willen zijn. Energiecoaches komen op verzoek bij inwoners thuis om ze tips te geven hoe ze energie kunnen besparen. Dat kan door aanpassingen aan de woning of door kritisch naar het energieverbruik te kijken. Ook geven ze informatie over beschikbare subsidies of doen samen een woningscan. De gemeenten zorgen voor matching tussen energiecoaches en inwoners.

energiecoaches


De vrijwillige coaches krijgen een opleiding aangeboden. Deze wordt verzorgd door het Duurzaam Bouwloket en bestaat uit vier trainingen. Toekomstige energiecoaches zijn enthousiast zijn over energieverduurzaming, vinden het leuk vinden om met anderen in gesprek te gaan en wonen in Langedijk of Heerhugowaard. Geïnteresseerden vinden meer informatie over de functie op de websites van de gemeenten; www.gemeentelangedijk.nl/energiecoach of www.heerhugowaard.nl/energiecoach.


De coaches komen voort uit een motie van de gemeenteraad van Heerhugowaard. In navolging hierop is gekozen voor een gezamenlijke aanpak met de gemeente Langedijk. Biede gemeenten willen stappen zetten om inwoners te helpen CO2-neutraal te wonen en te werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio