17.5 C
De Bilt

Waarderingsspeld voor Cor Schavemaker uit Nibbixwoud van gemeente Medemblik

Aan Cor Schavemaker (76) uit Nibbixwoud is de Waarderingsspeld van de gemeente Medemblik toegekend voor zijn vrijwilligerswerk in het dorp Nibbixwoud. Raadslid Saskia Schouten-Spijkerman reikt de onderscheiding uit op Koningsdag donderdag 27 april in De Dres.

Cor Schavemaker

Cor Schavemaker heeft zich vele jaren actief ingezet voor zijn dorp. Zo was hij van 1987 tot 2005 begeleider van jeugdteams en van het 2e elftal van voetbalvereniging SEW. Van 1980 tot 2015 was hij lid van de Ondernemersvereniging Wognum-Nibbixwoud en heeft hij bijgedragen aan de organisatie van de Jaarmarkten. 

Vanaf 2000 is hij lid van de EHBO-vereniging. Naast zijn actieve rol bij de opleidingen kan de vereniging altijd een beroep op hem doen bij evenementen in of buiten het dorp.

Waarderingsspeld voor de heer Schavemaker
Waarderingsspeld voor de heer Schavemaker – Foto: Pieter Prins

Medeoprichter Oranjecomité en betrokken bij 4 mei herdenking

Schavemaker is medeoprichter en lid van het Oranjecomité sinds 1988 dat Koningsdagen met sport en spel organiseert in het dorp Nibbixwoud. De materialen hiervoor zijn in beheer bij Cor Schavemaker. 

Tenslotte is hij al decennialang betrokken bij de organisatie voor de jaarlijks de 4 mei-herdenking in Nibbixwoud.

Met de onderscheiding spreekt de gemeente Medemblik haar dank en waardering uit voor de inzet van vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de gemeenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio