14.5 C
De Bilt
woensdag, 29 mei 2024

West Frisian Outlawz trekken in op complex van De Blokkers

Het American football team West Frisian Outlawz zal vanaf augustus 2023 verhuizen naar het sportcomplex van voetbalvereniging De Blokkers. Dit team werd in 2018 opgericht en speelde hun wedstrijden en trainingen in Risdam. Nando van Berlo, secretaris bij West Frisian Outlawz: “Door verandering van inrichting van het complex in Risdam waren we op zoek naar een nieuwe plek. Het liefste wilden we in de gemeente Hoorn blijven. Op het complex van De Blokkers is er een veld dat qua lengte en breedte ideaal is voor onze sport.”

Toevoeging WFO aan sportcomplex uitstekende aanvulling

Jeroen Jansen, secretaris bij De Blokkers: “We streven naar maximaal gebruik van het sportcomplex gedurende alle dagen van de week. Het toevoegen van West Frisian Outlawz past hierin prima. Door wijziging van veldgroottes bij de jongste jeugdteams werd ons achterste grasveld (D-veld) niet meer gebruikt. En dit veld is wegens is juist ideaal voor het spelen van American Football. Een win-win situatie dus.”

West Frisian Outlawz speelt gemiddeld zes thuiswedstrijden per jaar, altijd op de zondagmiddag. De Nederlandse competitie wordt komend seizoen waarschijnlijk gespeeld van februari tot en met begin juli. De Outlawz is momenteel het enige American football team boven het Noordzeekanaal. Buiten het seizoen om traint het team gezamenlijk twee keer per week.

In september organiseert het team een open dag op hun nieuwe plek. Op zondag 17 september is iedereen welkom om de nieuwe plek op het sportcomplex aan de Gildenweg 23a te bewonderen.

Over West Frisian Outlawz

West Frisian Outlawz is een American football team uit West-Friesland, Noord Holland. De Outlawz zijn opgericht in 2018 en spelen sinds seizoen 2021/2022 met het seniorenteam mee in de Nederlandse competitie.

Over De Blokkers

v.v de Blokkers is een voetbalvereniging uit Blokker (gemeente Hoorn). De club is opgericht op 6 november 1930. Met meer dan 580 spelende leden is het 1 van de grotere clubs van West-Friesland. De Blokkers biedt voor zowel heren, dames, jongens en meiden op hun eigen niveau voetbal aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio