14.1 C
De Bilt

Aanbesteding leerlingenvervoer in Leudal blijft gelijk na uitspraak rechtbank

Vervoersservice Van Driel blijft de komende periode zoals vertrouwd het leerlingenvervoer verzorgen in de gemeente Leudal. Onlangs heeft de rechtbank Maastricht uitspraak gedaan in de zaak die Taxi- touringcar en Autoverhuurbedrijf De Leeuw had ingesteld tegen de gemeente Leudal. Dit ging over een geschil omtrent de aanbesteding van het leerlingenvervoer in 2020. Vervoersservice van Driel vervoert leerlingen sinds 1 augustus 2020.

Eisen

De Leeuw eiste dat de overeenkomst tussen de gemeente Leudal en Vervoersservice Van Driel ontbonden moest worden en dat er een nieuwe aanbesteding voor leerlingenvervoer zou moeten plaatsvinden. Daarbij eiste De Leeuw een voorschot van € 25.000 aan schadevergoeding.

Uitspraak over aanbesteding leerlingenvervoer

Recent heeft de Rechtbank Maastricht uitspraak gedaan. De rechter oordeelt dat De Leeuw de contractpartij Vervoersservice Van Driel had moeten oproepen als partij in deze zaak. Dat is niet gebeurd en kan nu ook niet meer. Daarnaast oordeelt de rechter dat De Leeuw op onjuiste gronden redeneert dat de gemeente onrechtmatig zou hebben gehandeld in de aanbesteding. Ook is bepaald dat De Leeuw geen recht heeft op schadevergoeding van € 25.000,-. Wel moet De Leeuw de proceskosten betalen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio