24.9 C
De Bilt

Bouw van 18 eengezinswoningen en 19 appartementen in Kamerik

Kamerik krijgt er 18 eengezinswoningen en 19 appartementen bij. Deze komen op de voormalige plek van basisschool De Wijde Blik aan de Overstek 1. Maandag 10 juni zetten projectontwikkelaar Ed Bulder (BEMOG) en wethouder Arjan Noorthoek (gemeente Woerden) hun handtekening onder de koop-/realisatieovereenkomst. Het gaat om 19 appartementen met prijzen tussen € 265.000,- en € 441.000,- en 18 eengezinswoningen met prijzen tussen € 285.000,- en € 645.000,-. De verkoop is op 4 juni van start gegaan met een drukbezochte verkoopavond.

Woningen en appartementen

Begin vorig jaar won BEMOG Projektontwikkeling West B.V. de selectie voor woningbouw op deze plek. De jury was lovend over de architectuur en de aandacht voor natuurinclusief in het plan ‘De Opkamer’. Belangrijk was ook dat het plan een goede mix heeft van goedkope, betaalbare en duurdere woningen. Afgelopen jaar heeft BEMOG het plan verder uitgewerkt. De bouwvergunning is nu aangevraagd en de verkoop is gestart. De bouw kan naar verwachting eind dit jaar van start.

thumbnail?sz=w1920&id=1V5tMYiG HYtBvy0 Ish8TN0rlO88Bmiv
Ondertekening overeenkomst De Opkamer Kamerik. Foto: gemeente Woerden

Projectontwikkelaar Ed Bulder: “In plan De Opkamer bouwen we duurzame huizen van een goede kwaliteit, geschikt voor verschillende doelgroepen. Wij zijn er trots op hiermee bij te dragen aan een gevarieerd, duurzaam woningaanbod in Kamerik.”

Wethouder Arjan Noorthoek (ruimtelijke ontwikkeling): “De Opkamer biedt veel verschillende soorten woningen. Dit is nodig om de doorstroming in Kamerik op gang te brengen. Ik ben dan ook blij dat de bouw nu straks echt van start kan.”

Interesse?

Kijk voor meer informatie op https://opkamerkamerik.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio