22.5 C
De Bilt

Debatavond Europa in Woerden

De Europese verkiezingen komen eraan. Van 6 t/m 9 juni worden in heel Europa verkiezingen gehouden voor het Europese parlement. Veel mensen vragen zich af waarom ze moeten kiezen en waarop ze dan kiezen. Wat betekenen deze verkiezingen voor mij?

Op woensdag 29 mei organiseren de lokale afdelingen van Volt en Progressief Woerden een debatavond in De Speeldoos, Singel 45a in Woerden. Kandidaten voor een parlementszetel van maar liefst 7 politieke partijen gaan met elkaar in debat over hun visie voor Europa aan de hand van lokale Woerdense onderwerpen.

Deelnemers debatavond Europa

  • Ingeborg ter Laak – nummer 2 voor het CDA
  • Ian Hendriks – nummer 5 voor Volt
  • Jacques Roozendaal – nummer 13 voor de SGP
  • Johanna van der Meer – nummer 16 voor de Christen Unie
  • Marius Troost – nummer 14 voor de Pvda/GL
  • Nog nader te noemen voor de VVD
  • Nog nader te noemen voor D66

Wetten en beleid die in Europa worden gemaakt hebben grote invloed op Woerden en de Woerdenaren. Vrijwel alle besluiten in de gemeenteraad hebben ergens een verbinding met deze Europese we]en en beleid. Zoals het bouwen van woningen, het beheren van ons landschap, het ontwikkelen van onze nijverheid en industrie, de opvang van vluchtelingen, het zorgen voor een goed klimaat en milieu, en onze veiligheid. Dus ook in de Europese verkiezingen kies je voor jouw belangen als Woerdenaar.

Alle Woerdenaren zijn van harte welkom om deze avond gratis bij te wonen. Daarbij is het wel verplicht om je vooraf aan te melden via de website www.debatavondwoerden.nl. Wees er snel bij, want vol = vol.

De avond zal worden afgetrapt door Agnes Jongerius. Als lid van het Europees parlement neemt zij ons mee in de manier waarop we]en en beleid in Brussel worden gemaakt, en hoe dit van invloed is op Woerden. Op de haar bekende wijze, doorspekt met voorbeelden en anekdotes.

Daarna zullen de deelnemers, in verschillende groepjes, met elkaar de degens kruisen over hun plannen voor Europa. Daarbij zal telkens een onderwerp centraal staan die ook voor Woerden van belang is. Iedereen kan vooraf vragen stellen over deze onderwerpen via de website www.debatavondwoerden.nl. Deze vragen kunnen we dan in de debatten aan de deelnemers voorleggen, om hun nog scherper aan de tand te voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio