13.8 C
De Bilt

Grote fietseninzameling voor kinderen in armoede

Op zaterdag 25 mei 2024 tussen 12:00 en 16:00 uur organiseren Leergeld Groene Hart en De Terugwinning een fietseninzameling voor kinderen die opgroeien in armoede. Medewerkers van De Terugwinning knappen de rijwielen op en via Leergeld Groene Hart komen ze terecht bij kinderen in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort, Oudewater en Woerden.

Met de actie zorgen de stichtingen ervoor dat ook kinderen uit gezinnen met weinig geld net als hun leeftijdsgenoten een goede fiets hebben om naar school te kunnen of in hun vrije tijd ergens naar toe te gaan. De actie is onderdeel van de landelijke campagne ‘Geen kind achterop’, een initiatief van Leergeld Nederland en het ANWB kinderfietsenplan.

Alle fietsen zijn welkom

Leergeld Groene Hart helpt kinderen van 4 tot 18 jaar. Dus mensen kunnen rijwielen in alle maten komen inleveren. Ook exemplaren die niet meer in goede staat zijn, zijn welkom. Want de fietsenmakers van De Terugwinning kunnen de onderdelen vaak nog wel gebruiken om een andere fiets weer op te knappen.

Niet vanzelfsprekend

Carolien Gerritsen, voorzitter van Leergeld Groene Hart: “Het lijkt zo vanzelfsprekend dat kinderen in Nederland een fiets hebben, maar dat is het niet. En dat terwijl fietsen zo belangrijk is. Het maakt kinderen zelfstandig, vergroot hun leefwereld en is nog gezond ook. Onze hulp blijkt hard nodig. Vorig jaar hebben 225 kinderen via ons een fiets gekregen.”

Op de groei

De Terugwinning is partner van het ANWB kinderfietsenplan en zorgt ervoor dat de kinderen tot hun 18e kunnen rekenen op een goed werkende fiets. Arjan Nihot, initiatiefnemer van De Terugwinning: “Eigenlijk geven we de kinderen geen fiets, maar mobiliteit. Ze kunnen altijd met hun fiets terugkomen om hem te laten repareren. En als ze uit hun fiets gegroeid zijn, krijgen ze een nieuw exemplaar. Samen met Leergeld Groene Hart zorgen we zo dat kinderen hun hele jeugd lekker en veilig kunnen fietsen.”

Fietsen kunnen zaterdag 25 mei tussen 12:00 en 16:00 uur worden ingeleverd bij De Terugwinning aan de Leidsestraatweg 215 in Woerden.

Meer informatie: www.leergeldgroenehart.nl/fiets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio