15 C
De Bilt

Groene Hart Tocht 26 en 27 september

Alphen aan den Rijn – Op 26 en 27 september staat de Groene Hart Tocht op de kalender. De oude route is door een aantal aanpassingen nog aantrekkelijker gemaakt. Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van rustige asfaltwegen en vrij liggende fietspaden.

Coronaproof door Groene Hart

De vertrek locatie is het clubhuis van Avanti aan de Amerikalaan 163, kerk en zanen  in Alphen aan den Rijn. De deelnemers kunnen tussen 08.00 en 12.00 starten voor de routes van  60, 90 en 120 km door het Groene Hart. Er word gebruikgemaakt van scan en go en de gps routes staan op de internetsite van FTC Avanti.

Het Avanti clubhuis is door middel van looproutes en  toezicht corona proef gemaakt. Het is helaas niet mogelijk om te douchen na afloop. Kijk voor meer informatie en de routes op  http://www.ftcavanti.nl

Verrassende polders en Reeuwijkse plassen

De route voert u ook dit jaar langs de mooiste plekjes die het Groene Hart te bieden heeft.

Het eerste gedeelte van de route volgt de Oude Rijn tot aan Harmelen. Hij volgt hier de “Limes”; de noordelijke grens van het oude Romeinse Rijk. Vanaf Harmelen gaat het door polder Mastwijk en Achthoven naar de eerste pauzeplaats Marnemoende aan de Hollandse IJssel.

Na de koffie loopt de route door de polders Benschop en Willeskop naar de Vlist en vervolgens langs de Vlist naar Haastrecht. Daar steken  we weer  de Hollandse IJssel over en volgen die tot aan Oudewater. Langs de Lange Linschoten loopt de route verder richting Kromwijk bij Woerden. Vandaar gaat het door  de polders  Diemerbroek en Ruigewijde naar de 2e pauzeplaats in Driebruggen. Het laatste gedeelte van de tocht gaat via de Reeuwijkse Plassen en het sierteeltgebied rond Boskoop terug naar het vertrekpunt.

Met het rijden van deze tocht krijg je een goed beeld van het veenweidegebied rond de grens tussen  de provincies Zuid-Holland en Utrecht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio