8.5 C
De Bilt

Jessie Broekhuizen gekozen tot nieuwe kinderburgemeester gemeente Lopik

Jessie Broekhuizen (9) uit Jaarsveld is maandag 13 november jl. gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Lopik. De kinderjury, bestaande uit zes leerlingen van verschillende scholen uit de gemeente, is bijeen gekomen om mee te beslissen over de meest geschikte opvolger van de bijna vertrekkende kinderburgemeester Iza van Dam.

Burgemeester Laurens de Graaf en kinderburgemeester Iza van Dam deden de afgelopen weken via een video een oproep om de nieuwe kinderburgemeester te werven. Zeven kinderen uit groep 7 van de basisscholen uit de gemeente gaven gehoor aan de oproep en stuurden een ‘sollicitatiefilmpje’ in. Zes kinderen hadden zich aangemeld als jurylid. De jury koos door middel van het geven van cijfers, twee kandidaten uit. Deze twee kandidaten zijn vervolgens op gesprek geweest bij burgemeester Laurens en Iza.

Verrassingsbezoek 

Jessie Broekhuizen is op vrijdag 17 november 2023 rond 13.45 uur in haar klas op basisschool De Regenboog in Lopik-dorp verrast door burgemeester Laurens de Graaf en kinderburgemeester Iza van Dam.

Jessie Broekhuizen

Jessie heeft nieuwe ideeën om de gemeente te verbeteren. Ze vindt het belangrijk dat er meer speeltuinen komen, zodat kinderen een plek hebben om buiten te kunnen spelen. Verder wil ze meer lantaarnpalen op de plekken waar het nu nog onvoldoende verlicht is. Sporten is voor Jessie ook belangrijk, ze vindt het goed dat kinderen sportief bezig kunnen zijn.

Kinderjury

Op donderdag 9 november kwam de kinderjury bijeen om mee te beslissen over de nieuwe kinderburgemeester. De jury bestond uit zes leerlingen van verschillende scholen, te weten: Evi Hendrikse (Sint Victorschool), Tess Schep (Immanuelschool), Guus Schinkel (Eben Haëzerschool Benschop), Lena Jelsma (Samuelschool), Elise Zuidervliet (Eben Haëzerschool Polsbroek) en Gaby Verheul (De Regenboog). Zij vormden de beoordelingscommissie en kwamen uit op twee geschikte kandidaten. Deze kandidaten zijn op gesprek geweest bij burgemeester Laurens de Graaf en kinderburgemeester Iza van Dam, die het proces hebben begeleid.

Installatie kinderburgemeester

Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 28 november a.s. wordt Jessie Broekhuizen officieel geïnstalleerd als derde kinderburgemeester van de gemeente Lopik. Zij krijgt tijdens de beëdiging de ambtsketen voor kinderburgemeester omgehangen.

Meer informatie over de werving van de nieuwe kinderburgemeester is te vinden op www.lopik.nl/kinderburgemeester

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio