11.9 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Plataan naast ijssalon Roberto wordt maandag gekapt

Maandag 27 februari wordt de bekende plataan naast ijssalon Roberto in Oudewater gekapt. We weten dat de kap van deze boom veel inwoners aan het hart gaat. Maar de gemeente laat geen lege plek achter. We plaatsen eind maart een nieuwe volwaardige plataan terug. Op veilige afstand van de kade. Uit veiligheidsoverwegingen is de Leeuweringerstraat op 27 februari afgesloten voor al het verkeer.

Waarom Plataan kappen?

Als de boom nog jaren doorgroeit, is de kans groot dat door het gewicht en de wortels de kade bezwijkt. Daarom is het gevaarlijk om de boom te laten staan. Daarnaast zou het grote gevolgen kunnen hebben voor de financiën van Oudewater. Het alleen tijdelijk herstellen van de scheuren die er nu al zijn in de kade, neemt de oorzaak van de schade niet weg en betekent hooguit uitstel van het onvermijdelijke. Er zit dus niets anders op dan de boom te kappen en te vervangen door een nieuwe boom op grotere afstand van de kade.

Plataan Oudewater
Foto: gemeente Oudewater

Een nieuwe boom

Eind maart plaatst de gemeente een nieuwe boom. Een volwaardige plataan. Op veilige afstand van de kade, zodat het probleem zich niet herhaalt. Later in het jaar plaatst de gemeente er ook nog een bankje omheen. Zo kunnen inwoners zittend genieten van een ijsje.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio