10.2 C
De Bilt
zaterdag, 25 maart 2023

Radix & Veerman tekent voor 22 appartementen op de Raadhuislaan 1 te Harmelen

Harmelen – De gemeente heeft Radix & Veerman geselecteerd voor de nieuwbouw op de voormalige locatie van het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 1 in Harmelen. Hun plan ‘t Raadhuys’ werd als beste beoordeeld. Het bestaat uit 22 levensloopbestendige woningen en een natuurvriendelijke tuin. Op vrijdag 17 februari 2023 tekenden Erik Veerman (directeur) en Arjan Noorthoek (wethouder wonen) de ontwikkelingsovereenkomst. De verkoop van de woningen vindt na de zomer plaats en de bouw start in het voorjaar van 2024.

Doorstroming in Harmelen

‘t Raadhuys herbergt 22 appartementen met een gebruiksoppervlak tussen ca. 50 en 100 m². De prijs van de twee kleinste appartementen ligt naar het huidige prijspeil rond de € 255.000,- v.o.n. Twee wat grotere liggen rond tot € 305.000 v.o.n. en twee nog wat grotere rond de € 355.000 v.o.n. De overige appartementen variëren van € 375.000 v.o.n. tot ruim 5 ton.

Arjan Noorthoek: “De appartementen zijn levensloopbestendig en ideaal voor huishoudens in Harmelen die hun eengezinswoning te ruim vinden. De wat kleinere appartementen zijn uitermate geschikt voor wie aan het begin van de wooncarrière staat of gewoon niet te groot wil wonen. Wij rekenen erop dat deze ontwikkeling bijdraagt aan de nodige doorstroming in Harmelen en voorziet in een behoefte die er is.”

Ondertekening overeenkomst Raadhuislaan 1. Foto: Alex de Kuijper, gemeente Woerden

Dorpse uitstraling

Het gebouw is ontworpen op basis van allerlei uitgangspunten op het gebied van klimaat, natuur en architectuur. Eerder bij het opstellen van het bestemmingsplan waren wensen van omwonenden al geïnventariseerd. Hierdoor sluit het ontwerp goed aan op de dorpse schaal en het karakter van Harmelen.

Erik Veerman: “Het gebouw is zeer duurzaam en ligt in een schitterende parkachtige tuin die aansluit op het Koningspark. De tuin is representatief en wordt zo ingericht dat het regenwater probleemloos buffert en afvoert naar de sloot. Bij de ontwikkeling zijn hoofdzakelijk lokale partijen betrokken. We zien graag dat vooral mensen uit Harmelen in ‘t Raadhuys een schitterend appartement vinden.”

Informatie voor omwonenden en geïnteresseerden

Voor de uitwerking van de plannen zijn suggesties van omwonenden en belangstellenden voor een woning van belang. Vanaf april organiseert Radix en Veerman daarom een aantal bijeenkomsten. U wordt daarvan op de hoogte gehouden via de lokale media.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio