9.6 C
De Bilt

Regenboogweek 2023: Zoom out, dan zie je meer

De Regenboogweek zoomt uit deze editie! Sta je met je neus bovenop een schilderij, dan zie je details. Zoom je uit, dan zie je het hele plaatje met alle kleuren. Focus je op één aspect, zoals ‘homo’, of zie je de persoon in z’n geheel? Ook queers zijn boven alles gewoon mens. Om te verbinden, moet je soms afstand nemen en vanuit een ander perspectief kijken. Daarom is het thema van de 6e Woerdense Regenboogweek ‘Zoom out’. Het programma van de Regenboogweek 2023 laat diversiteit zien en omarmt culturele initiatieven in de stad. De week is van 7 tot en met 14 oktober.

Programma 2023

Ons programma kort: 7 oktober “Gemma” van Fabian Claes Jansen in Het Klooster, 2e kaartje gratis! 8 oktober Regenboogviering in de Opstandingskerk. 9 t/m 14 oktober een Regenboogtafel vol queer boeken en schrijvers in de bieb. 11 oktober: Coming Out Dag! Gemeente Woerden hijst de regenboogvlag, wij organiseren een borrel bij JIWA Social Club. 14 oktober opening expo “I am possible” van Dorien Plaat in Galerie Van Slagmaat.

“Gemma” in Het Klooster: 2e kaartje gratis

Met de ontroerende voorstelling “Gemma” van Fabian Claes Jansen in Het Klooster op zaterdag 7 oktober, om 20.15 uur, vieren we de opening van de Regenboogweek. De voorstelling gaat over de zoektocht naar identiteit en zelfacceptatie. Kies voor je 2e kaartje ‘Vriend regenboogweek’ en neem GRATIS een introducé mee!

Regenboogviering in de Opstandingskerk

De jaarlijkse Regenboogviering van de Gezamenlijke kerken is op zondag 8 oktober om 18.30 uur in de Opstandingskerk en zal ook thuis te volgen zijn via een livestream en je kunt het via deze link ook later terugkijken. Het wordt weer een hele mooie en indrukwekkende dienst voor iedereen.

Regenboogtafel in bibliotheek

Van 9 tot en met 14 oktober vind je in de Bibliotheek Woerden een regenboogtafel vol met boeken over LHBTIQ+ en van queer schrijvers. Dus wil je meer weten? Ga naar de bieb!

Coming Out Day: vlag hijsen en borrel

Op woensdag 11 oktober is het Internationale Coming Out Day en dus hijst Gemeente Woerden om 10.30 uur bij het Gemeentehuis de regenboogvlag. Natuurlijk met speeches van onze burgemeester en van ons. Om 17.00 uur sluiten we de dag feestelijk af met een Gayzellige borrel bij JIWA Social Club. Iedereen is welkom!

Opening kunstexpositie bij Galerie Van Slagmaat

We sluiten de week af op zaterdag 14 oktober om 15.30 uur met de feestelijke opening van de expositie “I am possible” van Dorien Plaat bij Galerie Van Slagmaat. Met bijzondere portretten van modellen die mogen zijn wie ze willen. De expo is een dag eerder al te zien en blijft getoond tot en met zaterdag 4 november.

Zelf een Regenboogevenement?

Wil je zelf iets doen in de Regenboogweek, bijvoorbeeld een event organiseren of als Woerdense horeca iets leuks bieden? Dat juichen we natuurlijk van harte toe. Laat het ons weten en we besteden er aandacht aan!

Steun de Regenboogweek

Steun je de Regenboogweek, laat dan de regenboog- of progress-vlag zien! We hebben er een aantal beschikbaar, laat ons weten of je er een wilt. Het Kontakt-Woerdense Courant en RPL Woerden besteden ook aandacht aan de Regenboogweek. De Woerdense Regenboogweek wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Woerden, het Bob Angelo Fonds en COC Midden-Nederland. Coming Out Woerden is een projectgroep van COC Midden-Nederland. Lees meer over ons op https://linktr.ee/comingoutwoerden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio