16.3 C
De Bilt

Regentonnen en sedumdaken nu met korting

De Stichting Duurzaam Lopikerwaard heeft een subsidie ontvangen van het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden (HDSR). Daarom kunnen nu de inwoners van alle kernen van de gemeente Lopik bij Intratuin Benschop terecht kunnen om met maar liefst 30% korting een regenton of sedumcassettes aan te schaffen. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) vindt het zo belangrijk dat we ons aan het veranderende klimaat aanpassen dat men tijdelijk subsidie geeft voor onze actie.

Regenton

Klimaatverandering zorgt ervoor dat we in Nederland steeds vaker te maken krijgen met tijden vandroogte, afgewisseld met hevige regenbuien. Dat is nu al zo en zal alleen nog maar toenemen. Een probleem is dat de riolering die hevige regenval niet aankan, waardoor wateroverlast ontstaat. U kunt op kleine schaal daar een steentje bijdragen door een regenton aan uw regenpijp te koppelen, zodat er minder water in de riolering terecht komt. En dat water in die regenton kunt u dan bij tijden van droogte gebruiken om de tuin te besproeien. En die regenton staat hartstikke leuk in uw tuin!

Sesumdak

Heb je een schuurtje? Of heb je een plat dak op je huis of op een uitbouw? Check dan eens of het dak geschikt is voor sedumplantjes. Want als dat zo is, dan kun je nu meedoen met een actie waarmee je je omgeving groener, duurzamer en klimaatbestendiger maakt! Duurzaam Lopikerwaard doet haar best om Lopik te vergroenen. Dat kunnen wij niet alleen. Uw sedumdak helpt daarbij en is een mooie manier om regenwater (tijdelijk) op te vangen.

Sedum is een verzamelnaam voor winterharde grondbedekkende en vochtvretende vetplantjes die uitbundig kunnen bloeien en bij een bui water opzuigen. Een sedumdak kan veel water opnemen waardoor extreme regenbuien geen overbelast riool meer opleveren, is een oase voor insecten – allerlei soorten bijen en vlinders komen op de bloemen af, zorgt voor verkoeling van de ruimte onder het dak en van de omgeving en gaat daardoor hittestress tegen, zorgt voor een schonere lucht, verlengt de levensduur van je dak en is prachtig om naar te kijken!

Belangstelling?

Ga naar het Klimaatplein in Intratuin, pak een voucher met het wapen van de gemeente Lopik en vul
dit in. Met die voucher krijg je bij de klantenservice 30% korting op de aankoop. Zie voor meer
informatie de website duurzaamlopikerwaard.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio