7.2 C
De Bilt

Sjors Sportief en Sjors Creatief lanceren eerste boekjes in Lopik

Heugelijk nieuws voor de basisschoolleerlingen in de gemeente Lopik. Het sport- en cultuurstimuleringsproject Sjors Sportief en Sjors Creatief is gelanceerd. Onder toeziend oog van burgemeester Laurens de Graaf zijn de eerste ‘Sjorsboekjes’ uitgedeeld, waarmee de basisschoolleerlingen dit schooljaar ruim 20 uiteenlopende sport- en cultuuractiviteiten kunnen gaan ontdekken. De scholieren kunnen zo, in veel gevallen gratis, kennismaken met het uitgebreide sportaanbod in de gemeente.

Van freerunnen tot judo en van kaas maken tot het bespelen van een slaginstrument: dankzij Sjors Sportief en Creatief kunnen de basisschoolleerlingen in de gemeente Lopik vrijblijvend en op een laagdrempelige manier ontdekken welke sportieve of creatieve activiteit(en) het beste bij ze past.

Uitreiking van het eerste ‘Sjorsboekje’

Woensdag 8 februari jl. is op de Jan Bunnikschool in Lopik het eerste ‘Sjorsboekje’ uitgereikt aan de winnares van de tekenwedstrijd. Alle basisschoolleerlingen in de gemeente Lopik konden een tekening insturen. Daarna is één tekening tot winnaar gekroond. De winnares is Daisy Cozijnsen uit groep 8 van de Jan Bunnikschool. Burgemeester Laurens en kinderburgemeester Iza van Dam verrasten haar in de klas. Naast dat Daisy een sportieve prijs voor haar hele klas heeft gewonnen, staat haar kleurrijke tekening op de voorkant van alle boekjes die in de gemeente worden uitgedeeld.

De burgemeester besteedde in de klas aandacht aan het belang van het meedoen aan sportieve en culturele activiteiten: “Het is goed voor ieder kind om te bewegen en om je fit te voelen. Met Sjors Sportief enCreatief kunnen jullie ontdekken wat je het allerleukste vindt en welke sportieve of culturele activiteit het beste bij je past.”

De Sjors-formule

In ruim 130 gemeenten in Nederland heeft de formule zich al bewezen als een geschikte manier om kinderen in aanraking te laten komen met uiteenlopende activiteiten. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Inschrijven voor activiteiten

Deze week krijgen leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Lopik het ‘Sjorsboekje’ op school mee naar huis. Lieke van Adrichem, buurtsportcoach Team Sportservice Lopik: “Inschrijven voor de activiteiten kan vanaf woensdag 15 februari a.s. via de website www.provincieutrechtactief.nl. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een succes gaat worden – schroom dan ook vooral niet om je in te schrijven. Hopelijk overtreft het aantal inschrijvingen onze verwachtingen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio