13.6 C
De Bilt

Week van de Stenen Winkel: tweede landelijke editie ook in Woerden van start op 8 mei

In de week van 8 tot en met 14 mei 2023 vindt de tweede landelijke ‘Week van de Stenen Winkel‘ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. Ook lokale ondernemers in Woerden doen mee, zoals Carmen Kuijlenburg van Blik op Hout en Britta Branger-Threels van Mini & Me.

Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om de kracht van stenen winkels te vieren, samen met hun klanten. Blik op Hout is één van de winkels die voor de tweede keer deelneemt aan dit initiatief. In 2012 werd de winkel van Kuijlenburg geopend in de Woerden en 11 jaar later is de winkel niet meer weg te denken uit de binnenstad.

Stenen winkels

“Wij doen dit jaar voor de tweede keer mee aan dit initiatief. Het is een leuke, feestelijke week. Een leuke manier om je klanten te bedanken”, vertelt Kuijlenburg enthousiast. “We zijn druk met de voorbereidingen. We organiseren een Bingo, creatieve workshop en spellendemonstraties. Ook zijn er goodiebags en winacties. We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Woerden de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in ons centrum.”

Ook Branger-Threels van Mini & Me onderstreept het belang van stenen winkels. “Het contact met de ondernemer, het kunnen zien en voelen van een product, het kunnen passen en meteen het juiste mee naar huis nemen, dat maakt ‘echt’ winkelen gewoon leuk. De sfeer en gezelligheid van de stad wint het toch van het koude van online shoppen.” Collega winkelier Conny Rensink van Linolux vult aan: “ondernemers die elke dag weer met veel enthousiasme hun zaak open doen om hun advies te geven over de producten die ze verkopen en zo een band op bouwen met hun klanten. Dát maakt lokaal winkelen mooi en persoonlijk.”

Tijdens de ‘Week van de Stenen Winkel’ vinden er ook in bijzondere activiteiten plaats bij onder andere Buro Fudge, FeelGoodXL en Kitchen2Table.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio